עוגיות חמאה – פלורנטינות

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה!
עוגיות פלורנטין. דנה מאירזון
עוגיות פלורנטין

מצרכים

  • לבצק:
  • 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 110 גרם אבקת סוכר
  • 40 גרם אבקת שקדים
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • מילוי:
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם דבש
  • 100 גרם תערובת אגוזי לוז גרוסים + שקדים פרוסים מולבנים

אופן ההכנה

  • 1. בעזרת וו גיטרה, במהירות איטית, מערבבים את החמאה, אבקת הסוכר ואבקת השקדים עד לאיחוד החומרים.
  • 2. מוסיפים את הביצה וקורט המלח ומחצית מכמות הקמח ומערבבים במשך 1/2 דקה במהירות איטית. לאחר מכן, מוסיפים את יתרת הקמח והווניל עד קבלת בצק בעל מירקם אחיד וללא גושים.
  • 3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים ל-1/2 שעה למקרר.
  • 4. מרדדים ומניחים על גבי מגש מצופה נייר אפיה, מחוררים במזלג ומכניסים למקרר.
  • 5. בינתיים מבשלים סוכר, חמאה ודבש בסיר תוך כדי ערבוב בעזרת כף עץ, עד המסה מוחלטת של החמאה והופעת בועות לבנות.
  • 6. מיד לאחר מכן, מסירים את הסיר מן האש ומוסיפים את האגוזים והשקדים תוך כדי ערבוב.
  • 7. את התערובת מוזגים על גבי הבצק הפריך האפוי למחצה ואופים הכל ב- 170 מעלות כ- 18 דקות.
  • 8. מקררים ופורסים לקוביות 3X 3 ס"מ ומגישים.
  • טיפ:
  • יש לדאוג שהחמאה תהייה בטמפרטורת החדר בטרם תחילת עיבוד החומרים לבצק.
  • יש לנפות את כל המצרכים היבשים: קמח, אבקת סוכר, אבקת שקדים ומלח.
  • את הסוכר, החמאה והדבש מבשלים עד הופעת בועות לבנות בחלק הגבוה של התערובת, תוך כדי ערבוב.
  • אם לא נבשל עד לשלב זה, התערובת עם האגוזים תהיה נוזלית ורכה ובשימוש בה באפייה, היא תפרוץ מחוץ לעוגייה ולא תישאר בתוכה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully