- 1. בעזרת וו גיטרה, במהירות איטית, מערבבים את החמאה, אבקת הסוכר ואבקת השקדים עד לאיחוד החומרים.
-
- 2. מוסיפים את הביצה וקורט המלח ומחצית מכמות הקמח ומערבבים במשך 1/2 דקה במהירות איטית. לאחר מכן, מוסיפים את יתרת הקמח והווניל עד קבלת בצק בעל מירקם אחיד וללא גושים.
-
- 3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים ל-1/2 שעה למקרר.
-
- 4. מרדדים ומניחים על גבי מגש מצופה נייר אפיה, מחוררים במזלג ומכניסים למקרר.
-
- 5. בינתיים מבשלים סוכר, חמאה ודבש בסיר תוך כדי ערבוב בעזרת כף עץ, עד המסה מוחלטת של החמאה והופעת בועות לבנות.
-
- 6. מיד לאחר מכן, מסירים את הסיר מן האש ומוסיפים את האגוזים והשקדים תוך כדי ערבוב.
-
- 7. את התערובת מוזגים על גבי הבצק הפריך האפוי למחצה ואופים הכל ב- 170 מעלות כ- 18 דקות.
-
- 8. מקררים ופורסים לקוביות 3X 3 ס"מ ומגישים.
-
-
- טיפ:
- יש לדאוג שהחמאה תהייה בטמפרטורת החדר בטרם תחילת עיבוד החומרים לבצק.
-
- יש לנפות את כל המצרכים היבשים: קמח, אבקת סוכר, אבקת שקדים ומלח.
-
- את הסוכר, החמאה והדבש מבשלים עד הופעת בועות לבנות בחלק הגבוה של התערובת, תוך כדי ערבוב.
-
- אם לא נבשל עד לשלב זה, התערובת עם האגוזים תהיה נוזלית ורכה ובשימוש בה באפייה, היא תפרוץ מחוץ לעוגייה ולא תישאר בתוכה.