בראוניז נימוח על סלט הדרים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית של 40 ס"מ על 40 ס"מ:
- 320 גרם (כ-5 ביצים) ביצים
- 420 גרם (כ-2 כוסות) סוכר
- 400 גרם חמאה
- 250 גרם שוקולד מריר 65%
- 200 גרם (כ- ½1 כוסות) קמח מנופה
- 275 גרם אגוזי מלך שבורים
- לסלט הדרים:
- 2 תפוזים
- 2 פומליות אדומות
- 1 פומלה
- חופן עשבי תיבול: נענע, בזיליקום, מליסה, לואיזה
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את החמאה והשוקולד יחד בבאן-מארי.
- 2. מקציפים את הביצים עם הסוכר.
- 3. מערבבים בעדינות את שתי התערובות יחד ומוסיפים את הקמח והאגוזים.
- 4. יוצקים לשתי תבניות משומנות.
- 5. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות. בסיום האפייה הבראוניז אמור להיות רך וקצת לח.
- 6. חותכים ומקלפים את פירות ההדר לפילטים. קוצצים את עשבי התיבול ומערבבים עם פירות ההדר.
- 7. מניחים את הסלט במרכז הצלחת ומעליו את הבראוניז.