- 1. מחממים סיר רחב. מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הירקות עד שמזהיבים, מוסיפים את ראשי השרימפס והקליפות ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שצבעו הופך מאדום לחום/כתום.
-
- 2. מוסיפים מים ויין לבן ומביאים לרתיחה, תוך כדי מסירים את הקצף שנוצר בעזרת כף מחוררת או מסננת. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כשעה בבעבוע עדין.
-
- 3. מסירים מהאש ומסננים. מחזירים את הנוזל המסונן לאש ומצמצמים עד שסמיך מעט ומרוכז. מוסיפים את השמנת ומבשלים שוב עד שמסמיך. מוסיפים את החמאה ומתבלים במלח ופלפל הולך טוב עם פסטה עם פירות ים וגם לפילה של דג.