רוטב שמנת על בסיס ציר שרימפס

מתכון מאת: איתן ששון, מערכת וואלה!
בישול ציר שרימפס. דנה מאירזון
בישול ציר שרימפס

מצרכים

  • ציר:
  • 250 גרם ראשי שרימפס וקליפות
  • 1 גזר מקולף
  • 1בצל מקולף
  • 1 ראש סלרי מקולף
  • 2 ליטר מים
  • 2 עלי דפנה
  • 5 גרגרי פלפל אנגלי
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר רחב. מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הירקות עד שמזהיבים, מוסיפים את ראשי השרימפס והקליפות ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שצבעו הופך מאדום לחום/כתום.
  • 2. מוסיפים מים ויין לבן ומביאים לרתיחה, תוך כדי מסירים את הקצף שנוצר בעזרת כף מחוררת או מסננת. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כשעה בבעבוע עדין.
  • 3. מסירים מהאש ומסננים. מחזירים את הנוזל המסונן לאש ומצמצמים עד שסמיך מעט ומרוכז. מוסיפים את השמנת ומבשלים שוב עד שמסמיך. מוסיפים את החמאה ומתבלים במלח ופלפל הולך טוב עם פסטה עם פירות ים וגם לפילה של דג.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully