קראמבל וישיסואז
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל--4 מנות:
- 5-6 תפוחי אדמה לאפייה (דזירה או ראטה)
- 2 גבעולי כרישה (החלק הלבן) קצוצים
- כף שמן זית או חמאה
- 1/4 כוס יין לבן יבש
- 2 שיני שום קצוצות
- 1-1/2 מיכל שמנת מתוקה (10%, 15% או 32%)
- מלח ופלפל שחור גרוס
- לקראמבל:
- 25 גרם חמאה
- כפית עשב תיבול יבש (אני אוהבת להשתמש בהרבס דה פרובנס, אבל גם טימין או אורגנו יעשו את העבודה)
- 1/2 כוס פירורי לחם או פנקו
אופן ההכנה
- 1. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים דק. קוצצים את הכרישה.
- 2. מקפיצים את הכרישה במחבת חמה עם שמן או חמאה (3 דקות) וכשהיא רכה מוסיפים יין. מאדים ומוסיפים את השמנת (5 דקות). מתבלים, טעמים ומתקנים תיבול הוא צריך להיות עז.
- 3. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 4. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית. יוצקים עליהם את השמנת המתובלת ואופים מכוסה ברדיד אלומיניום 20 דקות.
- 5. מחממים מחבת וקולים מעט את פירורי הלחם בחמאה (3 דקות). מפזרים על פני המאפה וממשיכים לאפות עוד 40 דקות עד שהכל זהוב וריחני