פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קראמבל וישיסואז

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קרמאבל וישיסואז (דנה מאירזון)
      קרמאבל וישיסואז (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • ל--4 מנות:
      • 5-6 תפוחי אדמה לאפייה (דזירה או ראטה)
      • 2 גבעולי כרישה (החלק הלבן) קצוצים
      • כף שמן זית או חמאה
      • 1/4 כוס יין לבן יבש
      • 2 שיני שום קצוצות
      • 1-1/2 מיכל שמנת מתוקה (10%, 15% או 32%)
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • לקראמבל:
      • 25 גרם חמאה
      • כפית עשב תיבול יבש (אני אוהבת להשתמש בהרבס דה פרובנס, אבל גם טימין או אורגנו יעשו את העבודה)
      • 1/2 כוס פירורי לחם או פנקו

      אופן ההכנה

      • 1. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים דק. קוצצים את הכרישה.
      • 2. מקפיצים את הכרישה במחבת חמה עם שמן או חמאה (3 דקות) וכשהיא רכה מוסיפים יין. מאדים ומוסיפים את השמנת (5 דקות). מתבלים, טעמים ומתקנים תיבול – הוא צריך להיות עז.
      • 3. מחממים תנור ל-200 מעלות.
      • 4. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית. יוצקים עליהם את השמנת המתובלת ואופים מכוסה ברדיד אלומיניום 20 דקות.
      • 5. מחממים מחבת וקולים מעט את פירורי הלחם בחמאה (3 דקות). מפזרים על פני המאפה וממשיכים לאפות עוד 40 דקות עד שהכל זהוב וריחני

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -