וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קראמבל וישיסואז

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

קרמאבל וישיסואז. דנה מאירזון
קרמאבל וישיסואז

מצרכים למתכון

  • ל--4 מנות:
  • 5-6 תפוחי אדמה לאפייה (דזירה או ראטה)
  • 2 גבעולי כרישה (החלק הלבן) קצוצים
  • כף שמן זית או חמאה
  • 1/4 כוס יין לבן יבש
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1-1/2 מיכל שמנת מתוקה (10%, 15% או 32%)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לקראמבל:
  • 25 גרם חמאה
  • כפית עשב תיבול יבש (אני אוהבת להשתמש בהרבס דה פרובנס, אבל גם טימין או אורגנו יעשו את העבודה)
  • 1/2 כוס פירורי לחם או פנקו

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים דק. קוצצים את הכרישה.
  • 2. מקפיצים את הכרישה במחבת חמה עם שמן או חמאה (3 דקות) וכשהיא רכה מוסיפים יין. מאדים ומוסיפים את השמנת (5 דקות). מתבלים, טעמים ומתקנים תיבול – הוא צריך להיות עז.
  • 3. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 4. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית. יוצקים עליהם את השמנת המתובלת ואופים מכוסה ברדיד אלומיניום 20 דקות.
  • 5. מחממים מחבת וקולים מעט את פירורי הלחם בחמאה (3 דקות). מפזרים על פני המאפה וממשיכים לאפות עוד 40 דקות עד שהכל זהוב וריחני

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully