תבשיל אסדו ברוטב גזר תפוזים ותרד תורכי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 2 ק"ג אסדו על העצם מחולק לנתחים
- 8 גזרים מגוררים
- 2 כפות שמן
- כף גרגרי כוסברה כתושים
- כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1/2 כוס יין לבן
- כף דבש
- כפית מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
- 1/2 ק"ג תרד חתוך גס
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום של 140 מעלות.
- 2. מחממים סיר רחב על אש גבוהה, מוסיפים את השמן וצורבים את נתחי הבשר היטב מכל הצדדים.
- 3. מוסיפים את הגזר וגרגירי הכוסברה, מאדים 10 דקות.
- 4. מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לתרד ומתבלים, מביאים לרתיחה עדינה, מכסים את הסיר ומעבירים לתנור.
- 5. צולים כ-4 שעות עד שהבשר רך-רך.
- 6. מערבבים פנימה את התרד ומגישים חם.