צלעות בקר בבירה, חרדל ותפו"א
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1.2 ק"ג צלעות חתוכות לקוביות גדולות
- 4 בצלים חתוכים גס
- חצי ראש שום קלוף וחתוך גס
- 2 כפות שמן
- 4 כפות חרדל דיז'ון
- 4 בקבוקי בירה לבנה איכותית
- 8 תפו"א קלופים וחתוכים לשמיניות
- כפית גרגירי כוסברה
- 2 עלי דפנה
- כפית מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
- 8 פרוסות באגט
- חרדל דיז'ון למריחה
אופן ההכנה
- 1. מחממים סיר רחב על אש גבוהה, מוסיפים את השמן וצורבים את נתחי הבשר היטב מכל הצדדים.
- 2. מוסיפים את הבצל, מאדים 10 דקות, מוסיפים את השום ומאדים 5 דקות נוספות.
- 3. מוסיפים את שאר המרכיבים, (למעט הבאגט) ומתבלים, מביאים לרתיחה עדינה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי.
- 4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- 5. מורחים את פרוסות הבאגט בחרדל, מסדרים אותם בתבנית ומכניסים לתנור חם ל-10 דקות.
- 6. מגישים את התבשיל לצד פרוסת באגט חמימה.