- 1. מבשלים את האטריות אל דנטה במי מלח, לפי הוראות היצרן.
-
- 2. בסיר רחב, רצוי כבד ועם ציפוי טפלון, מחממים את הסוכר על אש בינונית עד שהוא הופך לקרמל ענברי. במשך החימום אפשר לטלטל את הסיר, אך רצוי לא לערבב כדי לא לעודד התגבשות של הסוכר.
-
- 3. כשנוצר קרמל שחום, אך לפני שהוא נשרף, מוסיפים את החמאה או השמן ומערבבים לתערובת אחידה. עושים זאת על אש קטנה, כדי שהקרמל לא יתקשה.
-
- 4. מוסיפים את האטריות המבושלות אל הקרמל ומערבבים היטב. מניחים לשתי דקות להצטנן, ומוסיפים את הביצים, קליפת הלימון האגוזים והצימוקים. מתבלים בשפע מלח ופלפל ומתקנים תיבול.
-
- 5. יוצקים את האטריות לתבנית משומנת (עגולה או מרובעת, מה שיש). אם רוצים יותר מהשכבה העליונה הפריכה (שלדעת רבים היא הטעימה ביותר), משתמשים בתבנית גדולה. אופים בחום של 180 מעלות, עד שהחלק העליון של הקוגל משחים והופך פריך מאוד, כ-35-40 דקות. אוכלים חם או חמים.