וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרפצ'יו עגבניות פרובנסל

מתכון מאת: דנה מלמד ויואב בלימן, מערכת וואלה

דנה מלמד מארחת את יואב בלימן. נמרוד סונדרס
דנה מלמד מארחת את יואב בלימן

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 10 עגבניות בשלות וחצויות
  • 4 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 2 כפות מלח גס
  • 1 כף פלפל שחור
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 ענפי טימין
  • 100 מ"ל שמן זית
  • 200 גרם לבנה עזים
  • 100 גרם קרוטונים
  • חופן עלי זעתר טריים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-140 מעלות.
  • 2. מניחים את העגבניות החצויות בתבנית אפייה, כשהקליפה שלהן כלפי מטה. מפזרים שום פרוס, מלח גס, פלפל שחור, סוכר חום, ענפי טימין ושמן זית. מכניסים לתנור ל-3 שעות, או עד שהעגבניות מתרככות לגמרי ומאבדות כרבע מגודלן. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • 3. כשהעגבניות מגיעות לטמפרטורת החדר, פורסים אותן לפרוסות קרפצ'יו דקיקות בעזרת סכין. אפשרות אחרת היא לסדר אותן בין שני ניירות אפייה ולשטח בעזרת פטיש שניצלים.
  • 4. פורשים את העגבניות על צלחת ובעזרת שתי כפות מניחים שלושה "הררי לבנה" מעליהן. מפזרים קרוטונים ועלי זעתר טריים ומזליפים מעט שמן זית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully