וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כרעי עוף ברוטב הדרים ותפוחי אדמה

מתכון מאת: ישראל אהרוני, מערכת וואלה

כרעיים של עוף בטעמי הדרים ותפוחי אדמה. אולפני הרצליה
כרעיים של עוף בטעמי הדרים ותפוחי אדמה

מצרכים למתכון

  • ל-10 מנות:
  • 6 כרעיים של עוף
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כפות קליפת תפוז מגוררת
  • 2 כפות קליפת לימון מגוררת
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי, קלוף וקצוץ דק
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות עלי טימין טריים
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות סוכר חום
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • לתפוחי אדמה אפויים:
  • 1 ק"ג של תפוחי אדמה קטנים מבושלים למחצה, קלופים וחצויים
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 כפות טימין
  • 2 כפות רוזמרין
  • 5 עלי מרווה
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי הגלם היטב בקערה ושורים את הכרעיים במשרה כשצד העור כלפי מטה למשך כמה שעות בקירור.
  • 2. מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות. מניחים את העוף בתבנית, כשצד העור כלפי מעלה, יוצקים לתבנית גם את נוזלי המשרה ומכניסים לתנור לכ-50 דקות. במהלך הצלייה, מדי פעם יוצקים מהנוזלים שבתבנית על העופות.
  • 3. מכינים תפוחי אדמה: מחממים מחבת טפלון עם שמן הזית ומכניסים את הטימין והרוזמרין. ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את עלי המרווה ואת שיני השום. מטגנים 5-7 דקות עד שתפוחי האדמה שחומים.
  • 4. מגישים את כרעי העוף לצד תפוחי האדמה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully