כרעי עוף ברוטב הדרים ותפוחי אדמה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-10 מנות:
- 6 כרעיים של עוף
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 2 כפות קליפת תפוז מגוררת
- 2 כפות קליפת לימון מגוררת
- 2 כפות ג'ינג'ר טרי, קלוף וקצוץ דק
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 כפות עלי טימין טריים
- 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות סוכר חום
- מלח, פלפל שחור גרוס
- לתפוחי אדמה אפויים:
- 1 ק"ג של תפוחי אדמה קטנים מבושלים למחצה, קלופים וחצויים
- 5 כפות שמן זית
- 2 כפות טימין
- 2 כפות רוזמרין
- 5 עלי מרווה
- 3 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי הגלם היטב בקערה ושורים את הכרעיים במשרה כשצד העור כלפי מטה למשך כמה שעות בקירור.
- 2. מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות. מניחים את העוף בתבנית, כשצד העור כלפי מעלה, יוצקים לתבנית גם את נוזלי המשרה ומכניסים לתנור לכ-50 דקות. במהלך הצלייה, מדי פעם יוצקים מהנוזלים שבתבנית על העופות.
- 3. מכינים תפוחי אדמה: מחממים מחבת טפלון עם שמן הזית ומכניסים את הטימין והרוזמרין. ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את עלי המרווה ואת שיני השום. מטגנים 5-7 דקות עד שתפוחי האדמה שחומים.
- 4. מגישים את כרעי העוף לצד תפוחי האדמה.