פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      כרעי עוף ברוטב הדרים ותפוחי אדמה

      5 מדרגים / 3.08 כוכבים

      כרעיים של עוף בטעמי הדרים ותפוחי אדמה (אולפני הרצליה)
      כרעיים של עוף בטעמי הדרים ותפוחי אדמה (אולפני הרצליה)

      מצרכים

      • ל-10 מנות:
      • 6 כרעיים של עוף
      • 3 כפות שמן זית
      • 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
      • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
      • 2 כפות קליפת תפוז מגוררת
      • 2 כפות קליפת לימון מגוררת
      • 2 כפות ג'ינג'ר טרי, קלוף וקצוץ דק
      • 3 שיני שום קצוצות
      • 2 כפות עלי טימין טריים
      • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
      • 2 כפות רוטב סויה
      • 2 כפות סוכר חום
      • מלח, פלפל שחור גרוס
      • לתפוחי אדמה אפויים:
      • 1 ק"ג של תפוחי אדמה קטנים מבושלים למחצה, קלופים וחצויים
      • 5 כפות שמן זית
      • 2 כפות טימין
      • 2 כפות רוזמרין
      • 5 עלי מרווה
      • 3 שיני שום כתושות
      • מלח ופלפל

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את כל חומרי הגלם היטב בקערה ושורים את הכרעיים במשרה כשצד העור כלפי מטה למשך כמה שעות בקירור.
      • 2. מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות. מניחים את העוף בתבנית, כשצד העור כלפי מעלה, יוצקים לתבנית גם את נוזלי המשרה ומכניסים לתנור לכ-50 דקות. במהלך הצלייה, מדי פעם יוצקים מהנוזלים שבתבנית על העופות.
      • 3. מכינים תפוחי אדמה: מחממים מחבת טפלון עם שמן הזית ומכניסים את הטימין והרוזמרין. ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את עלי המרווה ואת שיני השום. מטגנים 5-7 דקות עד שתפוחי האדמה שחומים.
      • 4. מגישים את כרעי העוף לצד תפוחי האדמה.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -