חמין הונגרי
הגרסה ההונגרית לחמין מזכירה את הגרסה המקומית, אבל משתמשת גם בנקניק קבנוס, שמעניק מטעמו המעושן, כמו גם בפפריקה חריפה שמעניקה פיקנטיות לתבשיל.
מצרכים
- 700 גרם בשר כתף חתוך לקוביות גדולות
- 200 גרם שעועית
- 200 גרם גריסים
- נקניק קבנוס חתוך לחתיכות
- בצל אחד גדול
- 5 שיני שום גדולות פרוסות
- 8 תפוחי אדמה קטנים קלופים
- 8 ביצים
- תבלינים: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, פלפל שחור, מלח
- מעט שמן
- קישקע
- לכופתה:
- 1 כוס קמח
- 100 גרם מרגרינה
- 1 כפית מלח ומעט פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. משרים את השעועית והגריסים למשך הלילה.
- 2. מטגנים את הבצל והשום במעט שמן, מוסיפים את הבשר והקבנוס ומטגנים מספר דקות. מוסיפים את השעועית, את הגריסים ואת תפוחי האדמה ומערבבים יחד עם התבלינים.
- 3. מבשלים את הביצים בנפרד ואופים את הקישקע בתנור לאחר שחוררנו בו כמה חורים בקיסם עץ.
- 4. מוסיפים מים רותחים שיכסו את החמין בערך בגובה 2-3 ס"מ מעל פניו.
- 5. מערבבים את החומרים של הכופתה ומניחים על החמין מלמעלה. מרתיחים את החמין, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים בערך שעה.
- 6. משלימים מים לכיסוי התבשיל ומעבירים לכל הלילה לתנור על חום 100 מעלות.