- 1. מתחילים את ההכנות בשעות הבוקר ביום שלפני מועד האכילה: מסדרים בסיר תפוחי אדמה, שעועית, בצל, קוביות שומן ושאר התבלינים. מוזגים מים עד כיסוי ומערבבים.
-
- 2. מוסיפים מעל התכולה את הבשר, הקישקע והביצים הקשות. משלימים עם מים עד כיסוי.
-
- 3. מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים על הגז למשך 1-4 שעות. מעת לעת משלימים מים לכיסוי התכולה.
-
- 4. מעבירים את הסיר, כשהוא מכוסה, לתוך תנור שחומם ל-140 מעלות, לבישול איטי של 18 שעות לפחות.
-
- 5. למחרת בבוקר בודקים את הסיר, ומשלימים מים לפי הצורך, עד לכיסוי 2/3 מתכולת הסיר. ממשיכים בבישול איטי בתנור, עד לשעות הצהריים, כשאוכלים.
-
- 6. הכנת הקישקע: מנקים היטב את המעיים, שוטפים בחומץ ומכניסים למקרר למשך יום.
-
- 7. מערבבים את הבצלים הקצוצים (המטוגנים והלא מטוגנים), יחד עם השומן הקצוץ.
-
- 8. מוסיפים את הקמח, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
-
- 9. ממלאים את המעיים בתערובת, דוחסים וקושרים את הקצוות בחוט.
-
- 10. מבשלים במשך שעה בסיר עם מים, כשהמים מכסים את המעיים. תוך כדי תהליך הבישול, המעיים מתנפחים. על מנת שלא יתפוצצו, מנקבים אותם בעדינות עם מזלג, כדי לשחרר את האדים, וממשיכים בתהליך הבישול.
-
- 11. את הקישקע מומלץ להוסיף לסיר החמין, או לחלופין, למי שאין סבלנות לחכות, לטגן קלות עד הזהבה בשמן חם, ולהגיש עם רוטב צלי בקר.