מתכונים חמים

חמין אתיופי

החמין המוכר אינו תבשיל שנוהגים להכין רק בארץ - הוא מוצא את דרכו לקדירות גם באתיופיה, שם מכינים אותו עם בשר גולש, הרבה ביצים, שעועית, וכמובן לא מעט תבלינים.

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

חמין אתיופי

מחשבון המרות

מצרכים

  • 8 תפוחי אדמה קטנים קלופים
  • 8 ביצים שטופות
  • 200 גרם שעועית לבנה
  • 700 גרם קוביות בשר גולש
  • כפית סוכר
  • 3 כפות דבש
  • 6 שיני שום
  • תבלינים: מלח, אבקת מרק עוף, פפריקה, כמון, כורכום, פלפל שחור
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. משרים את השעועית למשך הלילה.
  • 2. מטגנים את הבשר במעט שמן עד שמשחים. מחממים את הדבש והסוכר יחד עם השום ומוסיפים לבשר.
  • 3. מבשלים את השעועית במים כשעתיים ומסננים. מטגנים את תפוחי האדמה קלות בשמן. מבשלים את הביצים.
  • 4. בסיר החמין - מניחים את השעועית, על השעועית מניחים את הבשר המתובל, עליהם את תפוחי האדמה והביצים.
  • 5. מוסיפים מים עד לכיסוי התבשיל. מתבלים במלח, אבקת מרק עוף, פפריקה, כמון, כורכום ופלפל שחור.
  • 6. מביאים לרתיחה. מניחים על הפלטה למשך הלילה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully