פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חמין אתיופי

      החמין המוכר אינו תבשיל שנוהגים להכין רק בארץ - הוא מוצא את דרכו לקדירות גם באתיופיה, שם מכינים אותו עם בשר גולש, הרבה ביצים, שעועית, וכמובן לא מעט תבלינים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חמין אתיופי (יח
      חמין אתיופי (יח"צ)

      מצרכים

      • 8 תפוחי אדמה קטנים קלופים
      • 8 ביצים שטופות
      • 200 גרם שעועית לבנה
      • 700 גרם קוביות בשר גולש
      • כפית סוכר
      • 3 כפות דבש
      • 6 שיני שום
      • תבלינים: מלח, אבקת מרק עוף, פפריקה, כמון, כורכום, פלפל שחור

      אופן ההכנה

      • 1. משרים את השעועית למשך הלילה.
      • 2. מטגנים את הבשר במעט שמן עד שמשחים. מחממים את הדבש והסוכר יחד עם השום ומוסיפים לבשר.
      • 3. מבשלים את השעועית במים כשעתיים ומסננים. מטגנים את תפוחי האדמה קלות בשמן. מבשלים את הביצים.
      • 4. בסיר החמין - מניחים את השעועית, על השעועית מניחים את הבשר המתובל, עליהם את תפוחי האדמה והביצים.
      • 5. מוסיפים מים עד לכיסוי התבשיל. מתבלים במלח, אבקת מרק עוף, פפריקה, כמון, כורכום ופלפל שחור.
      • 6. מביאים לרתיחה. מניחים על הפלטה למשך הלילה.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -