חמין אתיופי
החמין המוכר אינו תבשיל שנוהגים להכין רק בארץ - הוא מוצא את דרכו לקדירות גם באתיופיה, שם מכינים אותו עם בשר גולש, הרבה ביצים, שעועית, וכמובן לא מעט תבלינים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 8 תפוחי אדמה קטנים קלופים
- 8 ביצים שטופות
- 200 גרם שעועית לבנה
- 700 גרם קוביות בשר גולש
- כפית סוכר
- 3 כפות דבש
- 6 שיני שום
- תבלינים: מלח, אבקת מרק עוף, פפריקה, כמון, כורכום, פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. משרים את השעועית למשך הלילה.
- 2. מטגנים את הבשר במעט שמן עד שמשחים. מחממים את הדבש והסוכר יחד עם השום ומוסיפים לבשר.
- 3. מבשלים את השעועית במים כשעתיים ומסננים. מטגנים את תפוחי האדמה קלות בשמן. מבשלים את הביצים.
- 4. בסיר החמין - מניחים את השעועית, על השעועית מניחים את הבשר המתובל, עליהם את תפוחי האדמה והביצים.
- 5. מוסיפים מים עד לכיסוי התבשיל. מתבלים במלח, אבקת מרק עוף, פפריקה, כמון, כורכום ופלפל שחור.
- 6. מביאים לרתיחה. מניחים על הפלטה למשך הלילה.