וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בקלאווה כבדים ופיסטוקים

מתכון מאת: בני סיידא ואבי ביטון, מערכת וואלה

בקלוואה כבדים ופיסטוקים.
בקלוואה כבדים ופיסטוקים

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 6 כפות שמן
  • 2 בצלים, קצוצים דק מאוד
  • 250 גרם תרד טרי, שטוף וקצוץ דק
  • 100 גרם (1 כוס) פיסטוקים קלופים, קלויים וטחונים גס
  • 1 כף שביבי קוקוס
  • 5 כפות דבש
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 500 גרם כבדי עוף טריים, נקיים מגידים ומופרדים לאונות
  • 12 ריבועים של בצק פילו בגודל 20x20 ס”מ
  • 2 כפות שמן, להברשה
  • להגשה:
  • 1/2 כוס דבש, מהול עם 2 כפות מים רותחים
  • 2 כפות שביבי קוקוס
  • 50 גרם (1/2 כוס) פיסטוקים קלופים, קלויים וטחונים גס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים במחבת 3 כפות מהשמן ומטגנים את הבצל 5 דקות עד שיזהיב. מוסיפים את התרד, הפיסטוקים, הקוקוס והדבש, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים תוך בחישה מדי פעם עד שלא נשארים נוזלים במחבת. מסירים מהאש ומצננים כשעה.
  • 2. מתבלים את הכבדים במלח ובפלפל. מחממים במחבת את יתר השמן ומטגנים את הכבדים כדקה מכל צד. מצננים.
  • 3. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות צ.). מניחים על משטח עבודה שני ריבועים של בצק פילו זה על זה, שמים במרכז העלה כף גדושה מהמלית, מניחים מעל המלית 3-2 נתחי כבד, וסוגרים כמו מעטפה. מניחים בתבנית משומנת כשה”תפר” כלפי מטה. מכינים באותו אופן את כל העלים. מורחים את העלים במעט שמן ואופים כ-10 דקות עד להזהבה.
  • 4. להגשה: מניחים במרכזה של צלחת אישית בקלאווה אפויה, יוצקים מעל מעט מהדבש, זורים קוקוס ופיסטוקים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully