ריזוטו מקסיקני
ריזוטו הוא בכלל מאכל איטלקי, אבל עם כמה שינויים קטנים, תוכלו להרגיש כאילו אתם יושבים במקסיקו סיטי. השעועית השחורה והתירס הופכים את המנה למקסיקנית במיוחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 בצל
- 3 עגבניות בשלות
- 1 פלפל (לא משנה איזה)
- 2 שיני שום
- שמן זית
- מלח
- פלפל
- 1 כוס שעועית שחורה מבושלת (אפשר גם מקופסא)
- 1 כוס אורז עגול (עדיף מלא, אפשר גם לבן)
- 1/2 כוס תירס קפוא
- מים במידת הצורך
אופן ההכנה
- 1. מטגנים בצל בשמן זית, מוסיפים עגבניות, פלפל, שום, מלח ופלפל ומטגנים על אש בינונית עד שהעגבניות מפרישות מיץ, שהוא בעצם הרוטב של הריזוטו.
- 2. מוסיפים את השעועית, האורז והתירס, מערבבים ומוסיפים מעט מים, כדי שיווצר רוטב.
- 3. בוחשים, מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים עד שהאורז מתרכך.
- 4. מגישים את הריזוטו המקסיקני לשולחן.