- 1. בבלנד טוחנים את התותים. טועמים ומוסיפים סוכר ומיץ לימון לפי הטעם. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים.
-
- 2. במחבת רחבה מבשלים עד כדי צמצום לחצי את השמנת, הסוכר ומקל הווניל.
-
- 3. בינתיים משרים את עלי הג'לטין בחלב הקר.
-
- 4. מורידים מהאש את תערובת השמנת ומוסיפים את החלב והג'לטין. מערבבים היטב.
-
- 5. חוצים לאורך את מקל הווניל ומגרדים את תוכנו אל תוך התערובת.
-
- 6. מסננים במסננת דקה ויוצקים אל תבנית סיליקון בעלת שקעים קטנים. מקפיאים.
-
- 7. מחלצים את הפנה קוטה ומפשירים במקרר.
-
- 8. מכינים את הפסטו: טוחנים היטב את החומרים בבלנדר.
-
- 9. מכינים בלסמי מצומצם: מבשלים את החומרים על אש בינונית עד לקבלת סירופ נוזלי (שימו לב שכשקר הסירופ מסמיך)
-
- 10. מסיימים את הכנת המנה: מסדרים בצלחת את מרק התותים והפנה קוטה. מקשטים בפסטו ובלסמי מצומצם.