וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק תותים עם פנה קוטה

מתכון של בנואה וינוז, שף קונדיטור ב"דיקסי" למרק תותים עם פנה קוטה

מתכון מאת: דנה מלמד, בנואה וינוז ועינת גרוס, מערכת וואלה

דנה מלמד מארחת את בנואה וינוז ועינת גרוס. יורם כהן, מערכת וואלה
דנה מלמד מארחת את בנואה וינוז ועינת גרוס/יורם כהן

מצרכים למתכון

  • למרק תותים:
  • חצי קילו תותים
  • מעט סוכר (לפי הטעם)
  • כף שמן זית
  • מיץ לימון לפי הטעם
  • לפנה קוטה:
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
  • כוס חלב
  • חצי כוס סוכר
  • מקל וניל
  • 1.5 עלי ג'לטין
  • לפסטו:
  • 20 עלי בזיליקום
  • שתי כפות שמן זית
  • לבלסמי מצומצם:
  • חצי כוס חומץ בלסמי
  • כפית סוכר

אופן ההכנה

  • 1. בבלנד טוחנים את התותים. טועמים ומוסיפים סוכר ומיץ לימון לפי הטעם. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים.
  • 2. במחבת רחבה מבשלים עד כדי צמצום לחצי את השמנת, הסוכר ומקל הווניל.
  • 3. בינתיים משרים את עלי הג'לטין בחלב הקר.
  • 4. מורידים מהאש את תערובת השמנת ומוסיפים את החלב והג'לטין. מערבבים היטב.
  • 5. חוצים לאורך את מקל הווניל ומגרדים את תוכנו אל תוך התערובת.
  • 6. מסננים במסננת דקה ויוצקים אל תבנית סיליקון בעלת שקעים קטנים. מקפיאים.
  • 7. מחלצים את הפנה קוטה ומפשירים במקרר.
  • 8. מכינים את הפסטו: טוחנים היטב את החומרים בבלנדר.
  • 9. מכינים בלסמי מצומצם: מבשלים את החומרים על אש בינונית עד לקבלת סירופ נוזלי (שימו לב שכשקר הסירופ מסמיך)
  • 10. מסיימים את הכנת המנה: מסדרים בצלחת את מרק התותים והפנה קוטה. מקשטים בפסטו ובלסמי מצומצם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully