פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק תותים עם פנה קוטה

      מתכון של בנואה וינוז, שף קונדיטור ב"דיקסי" למרק תותים עם פנה קוטה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      דנה מלמד מארחת את בנואה וינוז ועינת גרוס (מערכת וואלה! NEWS , יורם כהן)
      דנה מלמד מארחת את בנואה וינוז ועינת גרוס (מערכת וואלה! NEWS , יורם כהן)

      מצרכים

      • למרק תותים:
      • חצי קילו תותים
      • מעט סוכר (לפי הטעם)
      • כף שמן זית
      • מיץ לימון לפי הטעם
      • לפנה קוטה:
      • 2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
      • כוס חלב
      • חצי כוס סוכר
      • מקל וניל
      • 1.5 עלי ג'לטין
      • לפסטו:
      • 20 עלי בזיליקום
      • שתי כפות שמן זית
      • לבלסמי מצומצם:
      • חצי כוס חומץ בלסמי
      • כפית סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. בבלנד טוחנים את התותים. טועמים ומוסיפים סוכר ומיץ לימון לפי הטעם. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים.
      • 2. במחבת רחבה מבשלים עד כדי צמצום לחצי את השמנת, הסוכר ומקל הווניל.
      • 3. בינתיים משרים את עלי הג'לטין בחלב הקר.
      • 4. מורידים מהאש את תערובת השמנת ומוסיפים את החלב והג'לטין. מערבבים היטב.
      • 5. חוצים לאורך את מקל הווניל ומגרדים את תוכנו אל תוך התערובת.
      • 6. מסננים במסננת דקה ויוצקים אל תבנית סיליקון בעלת שקעים קטנים. מקפיאים.
      • 7. מחלצים את הפנה קוטה ומפשירים במקרר.
      • 8. מכינים את הפסטו: טוחנים היטב את החומרים בבלנדר.
      • 9. מכינים בלסמי מצומצם: מבשלים את החומרים על אש בינונית עד לקבלת סירופ נוזלי (שימו לב שכשקר הסירופ מסמיך)
      • 10. מסיימים את הכנת המנה: מסדרים בצלחת את מרק התותים והפנה קוטה. מקשטים בפסטו ובלסמי מצומצם.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -