סלק ברוטב תפוז ולימון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5 סלקים בינוניים
- לרוטב:
- ¼ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- סחיטה טובה מחצי לימון (בערך כף)
- ½ כפית קורנפלור
- קמצוץ סוכר (אני משתמת בחום בהיר)
אופן ההכנה
- 1. מבשלים סלקים עם קליפתם בסיר עם הרבה מים, עד ריכוך.
- מצננים ומקלפים בקלות.
- 2. חותכים את הסלק לקוביות ומניחים בקערה גדולה.
- 3. בסיר קטן מערבבים היטב את מיץ ההדרים והקורנפלור, עד שהוא נמס והמיץ נראה קצת עכור. מוסיפים סוכר.
- 4. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב. הרוטב מוכן כאשר הוא צלול ומבריק ומעט סמיך. במידה ויצא לכם רוטב סמיך מידי, הוסיפו עוד קצת מיץ מתפוז או לימון.
- 5. יוצקים את הרוטב על קוביות הסלק, מערבבים ומגישים.