קוקטייל גבינות על לחם כפרי
ניר צוק, שף מסעדות "קורדיליה", "נועה ביסטרו" ו"ג'אפה בר" מכין יחד עם לירן גרודה, קונדיטור בפטיסרי "נפוליאון" מנה צרפתית קלאסית, המוגשת עם גבעולי מנגולד, שמן זית ודבש.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כיכר לחם עגולה
- חבילת מנגולד רק הגבעולים קצוצים
- כף עלי טימין טרי
- שמן זית
- 30 גר' גבינת עזים קשה
- 30 גר' קממבר
- 30 גר' קשקבל
- 30 גר' פרמז'ן
- 1-2 כפות דבש
- 5 כפות עלים טריים של פטרוזיליה
- מלח גס
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את המנגולד הקצוץ מספר דקות, עד שהוא מתרכך קלות. מתבלים במלח וטימין טרי.
- 2. מסירים את החלק העליון של הלחם.
- 3. מניחים על הלחם בצורה פרוביזורית פיסות של גבינות מעורבות (אפשר כמו במתכון ואפשר לאלתר ממה שיש במקרר).
- 4. יוצקים על הגבינות דבש וכמה טיפות שמן זית.
- 5. מסדרים מעל את המנגולד המטוגן ומפזרים עלים טריים של פטרוזיליה ועוד קצת מלח גס.