שיפודי גאודה, בצל ושום קונפי
מחפשים מנה מושלמת עבור אירוח, רגע לפני שהארוחה החגיגית מתחילה? אסף דקטור, שף מסעדת "קרפצ'יו בר" מגיש לכם שיפודים של גבינת גאודה עם שום קונפי מתקתק ובצל.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 450 גרם גבינת גאודה
- 30 בצלי שאלוט בתחמיץ (בצלצלי פנינה כבושים יתאימו גם כן)
- 30 שיני שום קלופות
- כוס שמן זית
- 30 שיפודים קצרים
אופן ההכנה
- 1. בסיר קטנטן מניחים את שיני השום ומכסים אותם בשמן זית. מעמידים על אש קטנה מאוד ומבשלים עד שהשום רך.
- 2. מסננים את השום המבושל, מתבלים במלח ופלפל ומאחסנים בצנצנת יחד עם שמן הבישול. שומרים בקירור.
- 3. את גבינת הגאודה חותכים ל-30 קוביות גדולות וסימטריות.
- 4. בעזרת שיפוד נועצים שן שום קונפי ואחריה בצל בתחמיץ.
- 5. לבסוף נועצים את השיפוד בקוביית גאודה כך שהשיפוד עומד ביציבות על בסיס הגבינה. מגישים.