קציצות בורגול עם דלעת וגזר
מצרכים למתכון
- רבע קילו דלעת ערמונים חתוכה לקוביות קטנות
- רבע קילו גזר, חתוך לקוביות קטנות
- 2 בצלים, קצוצים
- שליש כוס שמן
- חצי כוס בורגול
- שלוש רבעי כוס מים רותחים
- 2 ביצים
- חצי כוס קמח מלא
- מלח ופלפל או כל תבלין אחר שאתם מעדיפים
אופן ההכנה
- 1. משרים את הבורגול במים רותחים כשעה לפני שמתחילים עם הכנת הקציצות.
- 2. מבשלים את קוביות הדלעת והגזר במים עד התרככות מלאה (בערך 20 דקות).
- 3. מסננים את הנוזלים ומועכים את הדלעת והגזר עד קבלת מחית חלקה הדומה לפירה.
- 4. מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה.
- 5. טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים את הקמח. בוחשים היטב. מוסיפים תבלינים על פי טעמכם.
- 6. סוחטים את הבורגול מכל נוזל שנותר בקערה.
- 7. מערבבים יחד את כל התערובות: הביצים עם הבצל, הבורגול ואז את הפירה.
- 8. יוצרים קציצות ומטגנים בשמן חצי עמוק.