וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוק טלה בתנור עם ירקות שורש

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

שוק טלה בתנור עם ירקות שורש. נמרוד סונדרס, נמרוד סונדרס
שוק טלה בתנור עם ירקות שורש/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • שוק טלה שלמה
  • 5 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
  • 5 כפות חרדל דיז'ון חלק
  • 2 כפות דבש תמרים
  • 20 שיני שום שלמות
  • חצי כוס שמן זית
  • 10 ענפי טימין
  • 10 ענפי רוזמרין
  • קורט קימל (לא חובה)
  • קורט זרעי כוסברה (לא חובה)
  • 2 כפות פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות מלח אטלנטי
  • כוס ציר בקר (רצוי כזה שעושים לבד. אם אין, משתמשים בציר קנוי)
  • 3 בטטות מוארכות בקליפתן
  • לירקות:
  • שליש כוס שמן זית
  • כף סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • ענפי טימין ורוזמרין טריים
  • 4 ראשי שום שלמים
  • 5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים גס
  • 3 בצלים חצויים
  • 2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 10 עגבניות שרי

אופן ההכנה

  • 1. בעזרת סכין חורצים את שוק הטלה בנקודות שונות ותוחבים פנימה את שיני השום השלמות. מומלץ למעוך את השיניים בעזרת דופן הסכין לפני כן.
  • 2. מכינים תערובת מהחרדל, הדבש, שמן הזית, המלח והפלפל. מעסים את שוק הטלה בתערובת ואז "מדביקים" לשוק המצופה ענפי טימין ורוזמרין.
  • 3. מכניסים את השוק לתנור בחום בינוני ל-15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב. הופכים את אותה וצולים כ-15 דקות נוספות מהצד השני.
  • 4. מכסים ברדיד אלומיניום, יוצקים את הציר וצולים כשעה נוספת בחום נמוך. את הבטטות מניחים בתבנית ליד שוק הטלה כפי שהן, שלמות ובקליפתן.
  • 5. את הירקות, מעסים בשמן זית, סילאן, מלח ופלפל, מעבירים לתבנית, מוסיפים טימין ורוזמרין, מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה. ברבע שעה האחרונה, מסירים את רדיד האלומיניום וצולים עד הזהבה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully