וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אסקלופ כבד אווז עם דובדבנים

כיצד קשורים בדיוק דובדבנים וקציפת שקדים מתקתקה לאסקלופ של כבד אווז? במתכון שלפניכם תגלו שדווקא הטעמים המתוקים יודעים להחמיא נהדר לכבד המוכר

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

אסקלופ כבד אווז. נמרוד סונדרס
אסקלופ כבד אווז

מצרכים למתכון

  • 100 גרם כבד אווז
  • רבע כוס ברנדי
  • מלח ופלפל
  • מעט עירית קצוצה
  • 4 דובדבנים מגולענים
  • 4 שקדים טריים קלופים
  • לקציפת שקדים:
  • חצי כוס אמרטו
  • חצי רוזטה
  • כוס חלב
  • חצי כוס שמנת מתוקה
  • כפית מלח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים קציפת שקדים: מצמצמים את האמרטו בסיר, מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לסף רתיחה.
  • 2. מטפלים בכבד: ממליחים ומפלפלים את נתח הכבד וצורבים במחבת טפלון חמה מכל הכיוונים עד להשחמה. חשוב שהמחבת תהיה על אש בינונית ולא גבוהה ביותר.
  • 3. מוסיפים את הברנדי בזהירות למחבת ומשלהבים.
  • 4. מחממים שוב את הרוטב ומקציפים עם בלנדר ידני עד לקבלת קציפה יציבה (זהירות, שלא יגלוש).
  • 5. מניחים את הכבד אווז על צלחת הגשה יפה ומפזרים מעט עירית. מסדרים את הדובדבנים והשקדים מסביב ולפני ההגשה יוצקים את קציפת השקדים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully