מתכונים חמים

אסקלופ כבד אווז עם דובדבנים

כיצד קשורים בדיוק דובדבנים וקציפת שקדים מתקתקה לאסקלופ של כבד אווז? במתכון שלפניכם תגלו שדווקא הטעמים המתוקים יודעים להחמיא נהדר לכבד המוכר

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • למתקדמים

אסקלופ כבד אווז

מחשבון המרות

מצרכים

  • 100 גרם כבד אווז
  • רבע כוס ברנדי
  • מלח ופלפל
  • מעט עירית קצוצה
  • 4 דובדבנים מגולענים
  • 4 שקדים טריים קלופים
  • לקציפת שקדים:
  • חצי כוס אמרטו
  • חצי רוזטה
  • כוס חלב
  • חצי כוס שמנת מתוקה
  • כפית מלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים קציפת שקדים: מצמצמים את האמרטו בסיר, מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לסף רתיחה.
  • 2. מטפלים בכבד: ממליחים ומפלפלים את נתח הכבד וצורבים במחבת טפלון חמה מכל הכיוונים עד להשחמה. חשוב שהמחבת תהיה על אש בינונית ולא גבוהה ביותר.
  • 3. מוסיפים את הברנדי בזהירות למחבת ומשלהבים.
  • 4. מחממים שוב את הרוטב ומקציפים עם בלנדר ידני עד לקבלת קציפה יציבה (זהירות, שלא יגלוש).
  • 5. מניחים את הכבד אווז על צלחת הגשה יפה ומפזרים מעט עירית. מסדרים את הדובדבנים והשקדים מסביב ולפני ההגשה יוצקים את קציפת השקדים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully