אסקלופ כבד אווז עם דובדבנים
כיצד קשורים בדיוק דובדבנים וקציפת שקדים מתקתקה לאסקלופ של כבד אווז? במתכון שלפניכם תגלו שדווקא הטעמים המתוקים יודעים להחמיא נהדר לכבד המוכר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 100 גרם כבד אווז
- רבע כוס ברנדי
- מלח ופלפל
- מעט עירית קצוצה
- 4 דובדבנים מגולענים
- 4 שקדים טריים קלופים
- לקציפת שקדים:
- חצי כוס אמרטו
- חצי רוזטה
- כוס חלב
- חצי כוס שמנת מתוקה
- כפית מלח
אופן ההכנה
- 1. מכינים קציפת שקדים: מצמצמים את האמרטו בסיר, מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לסף רתיחה.
- 2. מטפלים בכבד: ממליחים ומפלפלים את נתח הכבד וצורבים במחבת טפלון חמה מכל הכיוונים עד להשחמה. חשוב שהמחבת תהיה על אש בינונית ולא גבוהה ביותר.
- 3. מוסיפים את הברנדי בזהירות למחבת ומשלהבים.
- 4. מחממים שוב את הרוטב ומקציפים עם בלנדר ידני עד לקבלת קציפה יציבה (זהירות, שלא יגלוש).
- 5. מניחים את הכבד אווז על צלחת הגשה יפה ומפזרים מעט עירית. מסדרים את הדובדבנים והשקדים מסביב ולפני ההגשה יוצקים את קציפת השקדים.