סלט תרד, תפוזים וגבינת עזים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גרם תרד טורקי שטוף
 - 100 גרם חמוציות
 - 100 גרם אגוזי פקאן קלויים
 - 2 תפוזים קלופים
 - לרוטב:
 - שליש כוס שמן זית
 - 2 כפות מיץ תפוזים
 - קליפת תפוז מגוררת
 - 2 כפות מיץ לימון
 - 2 כפות חומץ שמפניה (או חומץ בן יין לבן)
 - כפית חרדל דיזון
 - כפית דבש
 - מלח ופלפל שחור גרוס
 - לשניצל גבינת עזים:
 - 100 גרם גליל גבינת עזים, פרוס למדליונים
 - ביצה טרופה
 - כוס פירורי לחם
 - שמן קנולה לטיגון חצי עמוק
 
אופן ההכנה
- 1. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים, משקשקים היטב ומניחים בצד.
 - 2. מכינים שניצל גבינת עזים: טובלים את פרוסות הגבינה בביצה ואחר כך בפירורי לחם.
 - 3. מחממים שמן לטיגון, חצי עמוק, ומטגנים את ה"שניצל". מעבירים לנייר סופג.
 - 4. חותכים את התפוזים לפילטים - מחלקים לפלחים ומסירים את הקליפות הלבנות הדקות.
 - 5. מערבבים בקערה תרד, חמוציות, פקאן ותפוזים. מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
 - 6. להגשה: מניחים ערימה של סלט במרכז צלחת הגשה ומסדרים מעל 4 פרוסות שניצל גבינת עזים.
 
