סלט תרד, תפוזים וגבינת עזים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גרם תרד טורקי שטוף
- 100 גרם חמוציות
- 100 גרם אגוזי פקאן קלויים
- 2 תפוזים קלופים
- לרוטב:
- שליש כוס שמן זית
- 2 כפות מיץ תפוזים
- קליפת תפוז מגוררת
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות חומץ שמפניה (או חומץ בן יין לבן)
- כפית חרדל דיזון
- כפית דבש
- מלח ופלפל שחור גרוס
- לשניצל גבינת עזים:
- 100 גרם גליל גבינת עזים, פרוס למדליונים
- ביצה טרופה
- כוס פירורי לחם
- שמן קנולה לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה
- 1. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים, משקשקים היטב ומניחים בצד.
- 2. מכינים שניצל גבינת עזים: טובלים את פרוסות הגבינה בביצה ואחר כך בפירורי לחם.
- 3. מחממים שמן לטיגון, חצי עמוק, ומטגנים את ה"שניצל". מעבירים לנייר סופג.
- 4. חותכים את התפוזים לפילטים - מחלקים לפלחים ומסירים את הקליפות הלבנות הדקות.
- 5. מערבבים בקערה תרד, חמוציות, פקאן ותפוזים. מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
- 6. להגשה: מניחים ערימה של סלט במרכז צלחת הגשה ומסדרים מעל 4 פרוסות שניצל גבינת עזים.