פילאף מוסלמי
כל מי שהיה פעם במרוקו או בארצות ערב יכול לשחזר את הטעם של האורז עם בשר הכבש, את הנימוחות של הבשר, ואת העושר הצבעוני שמקיף את הכל.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כפות שמן לטיגון
- 300 גרם בשר כבש, חתוך לקוביות קטנות (המוסלמים מקפידים להוסיף גם עצמות לתבשיל)
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות
- 2 בצלים, חתוכים לקוביות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
- 1 כפית פלפל אדום חריף יבש, קצוץ דק
- 2 כוסות אורז
- כ- 3 ו-3/4 כוסות מים
אופן ההכנה
- 1. מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבשר כ-2 דקות.
- 2. מוסיפים את הבצל והגזר, מערבבים מספר דקות וממתינים שהירקות יתרככו. מוסיפים את הג'ינג'ר, מלח, פלפל ומערבבים.
- 3. מוסיפים את האורז והמים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות או עד שהנוזלים מתאדים לחלוטין.
- 4. מגישים חם, מומלץ בתוספת יוגורט.