- 1. קילוף עגבניות: בעזרת סכין חדה, חורצים בעדינות מספר חריצים על העגבניה. מכניסים את העגבניות לקערה גדולה עם מים רותחים וחולטים 2-5 דקות (ככל שהעגניה בשלה יותר, כך יספיקו לה פחות דקות במים הרותחים). מוציאים בזהירות ומקלפים בקלות.
-
- 2. מחממים היטב סיר. מוסיפים שמן/שמן + חמאה.
-
- 3. מוסיפים את הבצל ושיני השום, מערבבים היטב.
-
- 4. מבשלים (מאדים) על אש נמוכה עד שהבצל נהיה שקוף ורך, כ- 15 דקות. שימו לב שהבצל והשום לא נשרפים. במידת הצורך הוסיפו כף מים.
-
- 5. מוסיפים את העגבניות, הסוכר, הפלפל והמלח, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש בינונית גבוהה.
-
- 6. סוגרים את הסיר, מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה כ- 20 דקות.
-
- 7. מוסיפים נוזלים (ציר) ומבשלים עוד כ- 20 דקות.
-
- 8. מצננים (מוציאים את הגזר, הסלרי והפטרוזיליה במידה והכנתם בדרך הזו) ומרסקים בבלנדר למרק חלק.
-
- 9. טועמים ומתקנים תיבול.