וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גאטו באסק - עוגת קרם שקדים

יוגב ירוס, שף מסעדת "מל ומישל"

מתכון מאת: יוגב ירוס, מערכת וואלה

גאטו באסק - עוגת קרם שקדים. דנה מאירזון
גאטו באסק - עוגת קרם שקדים

מצרכים למתכון

  • לבצק פריך:
  • 300 גרם קמח
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • קורט מלח
  • 1 ביצה + 1 חלמון
  • למלית:
  • 250 גרם אבקת שקדים
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • ½ מקל וניל
  • 4 ביצים
  • גרידה מתפוז אחד
  • 3 כפות ריבת פירות יער (ניתן גם ריבות אחרות)
  • קרם פרש להגשה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים בצק פריך: שמים במעבד מזון חמאה, סוכר, קמח ומלח ומעבדים בפולסים עד שמתקבלים פירורים.
  • 2. מוסיפים את הביצים ומעבדים מעט עד שנוצר בצק אחיד. עוטפים בניילון ומצננים כשעה.
  • 3. בינתיים, מכינים את המלית: טורפים מעט את הביצים ומוסיפים פנימה את שאר החומרים למעט הריבה. מערבבים היטב.
  • 4. מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים דק ככל האפשר, מרפדים תבנית עוגה בבצק, מחוררים מעט בעזרת מזלג.
  • 5. מורחים על הבצק שכבה אחידה של ריבה ויוצקים מלמעלה את המלית, טופחים את התבנית בעדינות על השולחן על מנת לשחרר כיסי אויר.
  • 6. אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות למשך כארבעים דקות או עד שהמלית מתייבשת, אך עדיין רכה. כאשר קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, סימן שהמלית יבשה, אך יש לוודא שלא תתייבש יתר על המידה.
  • 7. ממתינים כשעה לפני שפורסים, מומלץ לאבק באבקת סוכר ולהגיש עם קרם פרש (ניתן להכין את העוגה עד 5 ימים לפני ההגשה ולשמור במקרר, יש להגיש בטמפרטורת חדר).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully