וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סטייק פרגיות עם עדשים אדומים ברוטב עגבניות וזיתים

אם חשבתם פעם מה לעשות עם סטייק פרגית, המתכון המנצח הזה של דגנית אמיתי הוא בחירה מצוינת. העוף והעדשים מקנים המון חלבון, העגבניות תורמות ליקופן בשפע, והזיתים מספקים חומצות שומן חשובות.

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה

סטייק פרגיות עם עדשים אדומות ברוטב עגבניות וזיתים. אנטולי מיכאלו,
סטייק פרגיות עם עדשים אדומות ברוטב עגבניות וזיתים/אנטולי מיכאלו

מצרכים למתכון

  • ל-5-4 מנות:
  • 800 גרם סטייק פרגית (4 סטייקים), רצוי אורגני
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 עגבניות בשלות, קצוצות (או 400 גרם עגבניות מרוסקות)
  • 20 זיתים ירוקים או שחורים, מגולענים
  • 1 כוס עדשים אדומים
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 1/2 כפית פפריקה

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים ומייבשים את הסטייקים. חוצים אותם לרוחב.
  • 2. במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את העוף 3 דקות מכל צד. מוציאים.
  • 3. מוסיפים לסיר את העגבניות. אם משתמשים בעגבניות טריות, מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-8 דקות. אם משתמשים בעגבניות מרוסקות, מבשלים 2 דקות.
  • 4. מוסיפים את הזיתים והשום ומבשלים 4 דקות. מחזירים למחבת את העוף ומבשלים 5 דקות נוספות.
  • 5. שוטפים את העדשים. מעבירים לסיר יחד עם 1/2 1 כוסות מים, מכסים חלקית ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 3 דקות, מכבים את האש ומשהים מכוסה 12 דקות.
  • 6. מחלקים את העדשים בין הצלחות. מניחים מעל פיסת עוף ויוצקים את הרוטב על העוף, כך שיזלוג מעט גם על העדשים. מגישים מיד

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully