בבקה שמרים עם גבינה

הבבקה היא עוגת שמרים מפנקת במיוחד, אך האם ידעתם שניתן להכין אותה גם עם גבינה? הקונדיטורית מירי ארזי מרשת "מתוקה" עושה לכם את השבת.

מתכון מאת: מירי ארזי, מערכת וואלה!
בבקה גבינה. עדי זיו אב,
בבקה גבינה(צילום: עדי זיו אב)

מצרכים

  • ל-2 תבניות בבקה בקוטר 20 ס"מ:
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 100 מ"ל חלב
  • 3/4 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 ק"ג קמח לחם (שטיבל 2)
  • 400 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כפית מלח
  • למילוי:
  • 400 גרם גבינת כנען
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 חלמונים
  • 1/3 חבילה אינסטנט פודינג
  • 2 כפות קורנפלור
  • סירופ סוכר:
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את השמרים בחלב במיקרו לכמה שניות עד איחוד.
  • 2. מערבבים במיקסר עם וו לישה את החלב, שמרים, קמח, ביצים וסוכר כ-5 דקות על מהירות נמוכה.
  • 3. מוסיפים את החמאה לאט לאט אל המיקסר עד שכולה נבלעת בבצק.
  • 4. מוסיפים את המלח ומעבירים למהירות בינונית ללישה של 3 דקות עד יצירת בצק רך וגמיש.
  • 5. מעבירים את הבצק לקערה וסוגרים בניילון, אפשר להתפיח לילה במקרר או שעה וחצי בטמפ' חדר עד הכפלת הנפח.
  • 6. בינתיים מכינים את המלית: טורפים את כל הרכיבים היטב עד מרקם חלק, ומקררים מעט.
  • 7. מרדדים במשטח מקומח את הבצק למלבן, מורחים את מלית הגבינה על 3/4 בצק. מגלגלים את הבצק ל"נחש" הדוק, וחותכים לשושנים בעובי 5 ס"מ.
  • 8. מסדרים בתבנית משומנת בחמאה את השושנים פתוחות וצמודות אחת לשניה, ומתפיחים כ-45 דקות עד הכפלת הנפח.
  • 9. מורחים ביצה טרופה עם מעט חלב ואופים בתנור חם ב- 175 מעלות כחצי שעה, או עד שהעוגה תפוחה ושחומה.
  • 10. מכינים מי סוכר: מחממים את המים והסוכר. מצננים.
  • 11. מברישים את העוגה בסירופ סוכר על העוגה בעודה חמה ומצננים על רשת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully