- 1. ממיסים את השמרים בחלב במיקרו לכמה שניות עד איחוד.
-
- 2. מערבבים במיקסר עם וו לישה את החלב, שמרים, קמח, ביצים וסוכר כ-5 דקות על מהירות נמוכה.
-
- 3. מוסיפים את החמאה לאט לאט אל המיקסר עד שכולה נבלעת בבצק.
-
- 4. מוסיפים את המלח ומעבירים למהירות בינונית ללישה של 3 דקות עד יצירת בצק רך וגמיש.
-
- 5. מעבירים את הבצק לקערה וסוגרים בניילון, אפשר להתפיח לילה במקרר או שעה וחצי בטמפ' חדר עד הכפלת הנפח.
-
- 6. בינתיים מכינים את המלית: טורפים את כל הרכיבים היטב עד מרקם חלק, ומקררים מעט.
-
- 7. מרדדים במשטח מקומח את הבצק למלבן, מורחים את מלית הגבינה על 3/4 בצק. מגלגלים את הבצק ל"נחש" הדוק, וחותכים לשושנים בעובי 5 ס"מ.
-
- 8. מסדרים בתבנית משומנת בחמאה את השושנים פתוחות וצמודות אחת לשניה, ומתפיחים כ-45 דקות עד הכפלת הנפח.
-
- 9. מורחים ביצה טרופה עם מעט חלב ואופים בתנור חם ב- 175 מעלות כחצי שעה, או עד שהעוגה תפוחה ושחומה.
-
- 10. מכינים מי סוכר: מחממים את המים והסוכר. מצננים.
-
- 11. מברישים את העוגה בסירופ סוכר על העוגה בעודה חמה ומצננים על רשת.