בבקה שמרים עם גבינה
הבבקה היא עוגת שמרים מפנקת במיוחד, אך האם ידעתם שניתן להכין אותה גם עם גבינה? הקונדיטורית מירי ארזי מרשת "מתוקה" עושה לכם את השבת.
מצרכים
- ל-2 תבניות בבקה בקוטר 20 ס"מ:
- 50 גרם שמרים טריים
- 100 מ"ל חלב
- 3/4 כוס סוכר
- 4 ביצים
- 1 ק"ג קמח לחם (שטיבל 2)
- 400 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
- 1 כפית מלח
- למילוי:
- 400 גרם גבינת כנען
- 500 גרם גבינה לבנה 9%
- 3/4 כוס סוכר
- 3 חלמונים
- 1/3 חבילה אינסטנט פודינג
- 2 כפות קורנפלור
- סירופ סוכר:
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את השמרים בחלב במיקרו לכמה שניות עד איחוד.
- 2. מערבבים במיקסר עם וו לישה את החלב, שמרים, קמח, ביצים וסוכר כ-5 דקות על מהירות נמוכה.
- 3. מוסיפים את החמאה לאט לאט אל המיקסר עד שכולה נבלעת בבצק.
- 4. מוסיפים את המלח ומעבירים למהירות בינונית ללישה של 3 דקות עד יצירת בצק רך וגמיש.
- 5. מעבירים את הבצק לקערה וסוגרים בניילון, אפשר להתפיח לילה במקרר או שעה וחצי בטמפ' חדר עד הכפלת הנפח.
- 6. בינתיים מכינים את המלית: טורפים את כל הרכיבים היטב עד מרקם חלק, ומקררים מעט.
- 7. מרדדים במשטח מקומח את הבצק למלבן, מורחים את מלית הגבינה על 3/4 בצק. מגלגלים את הבצק ל"נחש" הדוק, וחותכים לשושנים בעובי 5 ס"מ.
- 8. מסדרים בתבנית משומנת בחמאה את השושנים פתוחות וצמודות אחת לשניה, ומתפיחים כ-45 דקות עד הכפלת הנפח.
- 9. מורחים ביצה טרופה עם מעט חלב ואופים בתנור חם ב- 175 מעלות כחצי שעה, או עד שהעוגה תפוחה ושחומה.
- 10. מכינים מי סוכר: מחממים את המים והסוכר. מצננים.
- 11. מברישים את העוגה בסירופ סוכר על העוגה בעודה חמה ומצננים על רשת.