וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בבקה שמרים עם גבינה

הבבקה היא עוגת שמרים מפנקת במיוחד, אך האם ידעתם שניתן להכין אותה גם עם גבינה? הקונדיטורית מירי ארזי מרשת "מתוקה" עושה לכם את השבת.

מתכון מאת: מירי ארזי, מערכת וואלה!

בבקה גבינה. עדי זיו אב,
בבקה גבינה/עדי זיו אב

מצרכים למתכון

  • ל-2 תבניות בבקה בקוטר 20 ס"מ:
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 100 מ"ל חלב
  • 3/4 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 ק"ג קמח לחם (שטיבל 2)
  • 400 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כפית מלח
  • למילוי:
  • 400 גרם גבינת כנען
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 חלמונים
  • 1/3 חבילה אינסטנט פודינג
  • 2 כפות קורנפלור
  • סירופ סוכר:
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את השמרים בחלב במיקרו לכמה שניות עד איחוד.
  • 2. מערבבים במיקסר עם וו לישה את החלב, שמרים, קמח, ביצים וסוכר כ-5 דקות על מהירות נמוכה.
  • 3. מוסיפים את החמאה לאט לאט אל המיקסר עד שכולה נבלעת בבצק.
  • 4. מוסיפים את המלח ומעבירים למהירות בינונית ללישה של 3 דקות עד יצירת בצק רך וגמיש.
  • 5. מעבירים את הבצק לקערה וסוגרים בניילון, אפשר להתפיח לילה במקרר או שעה וחצי בטמפ' חדר עד הכפלת הנפח.
  • 6. בינתיים מכינים את המלית: טורפים את כל הרכיבים היטב עד מרקם חלק, ומקררים מעט.
  • 7. מרדדים במשטח מקומח את הבצק למלבן, מורחים את מלית הגבינה על 3/4 בצק. מגלגלים את הבצק ל"נחש" הדוק, וחותכים לשושנים בעובי 5 ס"מ.
  • 8. מסדרים בתבנית משומנת בחמאה את השושנים פתוחות וצמודות אחת לשניה, ומתפיחים כ-45 דקות עד הכפלת הנפח.
  • 9. מורחים ביצה טרופה עם מעט חלב ואופים בתנור חם ב- 175 מעלות כחצי שעה, או עד שהעוגה תפוחה ושחומה.
  • 10. מכינים מי סוכר: מחממים את המים והסוכר. מצננים.
  • 11. מברישים את העוגה בסירופ סוכר על העוגה בעודה חמה ומצננים על רשת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully