ציר בסיס יפני
בועז צאירי, שף מסעדת "סאקורה"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- יריעה אחת של אצת קומבו 10X30 ס"מ
- 30 גרם פטריות אוזן
- 10 פטריות שיטקה יבשות
- 6 צנוניות חתוכות שתי וערב ללא הפרדת התחתית
- 4 ליטר מים קרים
- 20 גרם קצואו בושי (פתיתי דג בוניטו יבשים)
- 3 כפות סויה יפנית
- 2 כפות סוכר
אופן ההכנה
- 1. מכניסים את אצת הקומבו, פטריות האוזן, פטריות השיטקה והצנוניות, למים הקרים ומשרים חצי שעה לפחות.
- 2. מחליפים את המים. מביאים לרתיחה ומבשלים לפחות 3/4 שעה אחרי הרתיחה.
- 3. מכניסים את הקצואו בושי למסננת ומשקיעים אותם במים הרותחים לעשר דקות. מסננים.
- 4. מוסיפים את הסויה והסוכר, ממתינים דקה ומכבים את האש.
- הציר יכול לשמש בסיס מצוין לכל הרטבים היפנים.