מתכונים חמים

שעועית ירוקה שטוחה ברוטב מיסו ושומשום

מתכון לשעועית ירוקה של בועז צאירי, שף מסעדת "סאקורה"

מתכון מאת: דנה מלמד ובועז צאירי, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

דנה מלמד מארחת את בועז צאירי (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 250 גרם שעועית ירוקה
  • לרוטב:
  • 2 כפות מיסו לבן
  • 100 גרם שומשום קלוי וטחון (במכתש ועלי או מטחנת קפה)
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות מירין
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את השעועית מספר דקות במים רותחים. מסננים ומקררים במי קרח.
  • 2. חותכים את השעועית ליחידות של כארבעה ס"מ.
  • 3. מערבבים את כל חומרי הרוטב עד שהתערובת אחידה. (אם הרוטב סמיך אפשר להוסיף מים).
  • 4. מקררים היטב את הרוטב והשעועית.
  • 5. מניחים את השעועית בקערה ושופכים את רוטב המיסו מעל.
  • 6. מגישים קר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully