שעועית ירוקה שטוחה ברוטב מיסו ושומשום
מתכון לשעועית ירוקה של בועז צאירי, שף מסעדת "סאקורה"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250 גרם שעועית ירוקה
- לרוטב:
- 2 כפות מיסו לבן
- 100 גרם שומשום קלוי וטחון (במכתש ועלי או מטחנת קפה)
- 1 כף סוכר חום
- 2 שיני שום
- 2 כפות מירין
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את השעועית מספר דקות במים רותחים. מסננים ומקררים במי קרח.
- 2. חותכים את השעועית ליחידות של כארבעה ס"מ.
- 3. מערבבים את כל חומרי הרוטב עד שהתערובת אחידה. (אם הרוטב סמיך אפשר להוסיף מים).
- 4. מקררים היטב את הרוטב והשעועית.
- 5. מניחים את השעועית בקערה ושופכים את רוטב המיסו מעל.
- 6. מגישים קר.