וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גיוזה עוף וירקות

גיוזה עוף וירקות של בועז צאירי, שף מסעדת "סאקורה"

מתכון מאת: דנה מלמד ובועז צאירי, מערכת וואלה

דנה מלמד מארחת את בועז צאירי. נמרוד סונדרס
דנה מלמד מארחת את בועז צאירי

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 1 כוס קמח לבן רגיל
  • 1/4 כפית מלח
  • חלמון אחד
  • מים לפי הצורך (כחצי כוס)
  • למילוי:
  • 300 גרם חזה עוף
  • כוס כרוב ירוק קצוץ דק וחלוט לדקה במים
  • 2 שיני שום
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • מעט מלח
  • מעט פלפל לבן
  • כף שמן סויה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון את הקמח, החלמון והמלח. מפעילים למשך חצי דקה. מוסיפים את המים בהדרגה, כל פעם מעט. ברגע שהתערובת הופכת לגרגרים ואינה נדבקת לדופן המעבד מפסיקים להוסיף מים ונותנים למעבד לעבוד עוד חצי דקה נוספת. הבצק צריך להיות חלק אך לא רטוב מדי. אם הוא רטוב מידי מוסיפים קמח.
  • 2. מכינים את המילוי: טוחנים את כל מרכיבי המילוי במעבד מזון טחינה קצרה בפולסים.
  • 3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה דק עם מערוך או מכונת פסטה.
  • 4. יוצרים עיגולים בעזרת פורמה עגולה או כוס.
  • 5. מניחים כפית קטנה מהמילוי במרכז כל עיגול, מורחים מים בשוליים של מחצית מהעיגול, מקפלים לחצי ומדביקים במרכז. מקפלים משני הצדדים ומהדקים היטב.
  • 6. מבשלים את הגיוזה: בישול הגיוזה נעשה על ידי טיגון-אידוי-טיגון והכל על אותו מחבת.
  • • שופכים מעט שמן למחבט ומסדרים את הגיוזות עם הבטן כלפי מטה.
  • • מטגנים עד השחמת החלק התחתון.
  • • מוספים מים עד כרבע ס"מ גובה. מביאים לרתיחה ומכסים עם מכסה.
  • • לאחר כחמש דקות על להבה נמוכה המים יתחילו להתאדות.
  • • כשהמים מתאדים לגמרי, ממשיכים לטגן עד שהתחתית מקבלת פריכות וגוון זהוב.
  • • מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully