עוף קרייאגה
בועז צאירי, שף מסעדת "סאקורה"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גרם חזה עוף או פרגית חתוך לקוביות של 2X2 ס"מ
- 2 שיני שום גדולות
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר חתוך דק
- 1 חלמון ביצה
- מעט פלפל לבן
- 1 כפית סוכר
- 2 כפות סויה
- 1 כף קמח
- 3 כפות קורנפלור
- שמן לטיגון עמוק
- לרוטב:
- 3 כפות סויה
- 1 כף יוזו או ליים
- כפית אבקת סוכר
- חסה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את העוף עם כל החומרים ללא הקמח והקורנפלור. מכניסים למקרר לחצי שעה.
- 2. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
- 3. מחממים את השמן בסיר.
- 4. מוסיפים לתערובת העוף את הקורנפלור ומערבבים היטב עד שכל נתחי העוף עטופים היטב.
- 5. מטגנים את העוף עד שיזהיב ומסננים מהשמן.
- 6. מניחים חסה על צלחת שטוחה ומסדרים מעליה את נתחי העוף.
- 7. מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל נתחי העוף.
- 8. מגישים חם.