נגי מיסו
בועז צאירי, שף מסעדת "סאקורה"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 חבילות בצל ירוק נקיות מפקעות ועלים יבשים
- מחבת עמוקה עם ליטר מים רותחים
- לרוטב:
- 3 כפות מיסו
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות רוטב יוזו או ליים
- 1 כף שומשום קלוי
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הבצל באורך המחבת ומסדרים לאורך.
- 2. מבשלים במים הרותחים כחמש דקות.
- 3. מוסיפים את הרוטב ומבשלים דקה נוספת.
- 4. מסדרים את הבצל על כלי אובלי ויוצקים את הרוטב מעל.
- 5. מפזרים שומשום קלוי מעל.
- 6. מגישים חם או קר.