מילוי פחזניות קרם קפה
פחזניות קרם קפה (צילום: דנה מאירזון)
מחשבון המרות
- למילוי קרם קפה:
- 245 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל פחות כפית)
- 1 כף גלוקוז
- 100 גרם שוקולד חלב קצוץ גס
- קפה נמס לפי הטעם
- 1. מביאים 3/4 כוס שמנת וגלוקוז לסף רתיחה בסיר קטן ומוסיפים את הקפה הנמס.
- 2. מניחים שוקולד חלב בקערה ומסננים על השוקולד את השמנת עם הגלוקוז והקפה, משהים כדקה וטורפים עד לקבלת קרם חלק ואחיד. מצננים קלות.
- 3. מקציפים את יתרת השמנת לקצפת רכה ומוסיפים לקרם שוקולד בתנועות קיפול עדינות ובהדרגה ב-3 מחזורים. שומרים מכוסה במקרר שעה לפחות עד שהקרם מתייצב.
- 4. למילוי הפחזניות בקרם קפה: יוצרים בתחתית הפחזניות חור קטן בקור 3 מ"מ (אפשר להיעזר בשיפוד עץ). מעבירים את קרם הקפה לשקית זילוף עם פייה תואמת לגודל החור ומזלפים פנימה.
- הפחזניות בצילום מצופות בפונדנט (להשיג בחנויות המתמחות) עם מעט תמצית קפה (אפשר להוסיף קפה נמס לטיפה מים ולערבב עם הפונדנט). הפונדנט חומם בעדינות ל-40 מעלות
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה