מתכונים חמים

טורטליני טלה עם יוגורט כבשים בזיגוג סמנה

מנה שנוצרה בהשראת השיש?ברק, תבשיל כיסוני בשר ויוגורט האופייני למטבח הערבי באזורנו. סמנה משתלבת נהדר עם טעמו החמצמץ של היוגורט.

מתכון מאת: רונית ורד ורפי כהן, .
  • דרגת קושי בינונית

טורטליני ראגו טלה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל–6 סועדים:
  • לבצק:
  • 500 גרם קמח
  • 4 ביצים
  • 3 חלמונים
  • 1/2 כף מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • למלית:
  • 500 גרם בשר טלה שמן, טחון פעמיים
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 1/2 כף פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כף מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • להדבקת הטורטליני:
  • 1 חלמון טרוף עם 1/2 כף מים
  • להגשה:
  • סמנה
  • יוגורט כבשים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הבצק: מעבדים את מרכיבי הבצק במעבד מזון עד קבלת בצק מעט פירורי. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך שעתיים.
  • 2. המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל גלעין של משמש ומסדרים בתבנית.
  • 3. הטורטליני: מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעלה בעובי 1 מ"מ. מניחים את יריעת הבצק על משטח עבודה מקומח קלות וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מניחים כדור של מלית במרכז כל עיגול בצק. מורחים את שולי הבצק בתערובת החלמון והמים ומקפלים לצורת חצי סהר. מהדקים את הקצוות בלחיצה. אוחזים את חצאי הסהר בין האצבע לאגודל, מקפלים את שתי הפינות מסביב לאצבע ולוחצים אותן יחד כך שיידבקו אחת לשנייה. מסדרים על מגש. ממשיכים כך עד תום המלית.
  • 4. מרתיחים מים בסיר עמוק, מוסיפים מעט שמן זית ומלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הטורטליני לסיר, מביאים שנית לרתיחה ומבשלים 3 דקות. שולים את הכיסונים בעזרת כף מחוררת ומניחים בקערה.
  • 5. יוצקים את הסמנה למחבת גדולה ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את הטורטליני המבושלים ומנערים קלות את המחבת כך שהם יצופו בסמנה.
  • 6. הגשה: יוצקים יוגורט לצלחת הגשה ואת תכולת המחבת על היוגורט. מגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully