- 1. להכנת הבצק: מעבדים את מרכיבי הבצק במעבד מזון עד קבלת בצק מעט פירורי. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך שעתיים.
-
- 2. המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל גלעין של משמש ומסדרים בתבנית.
-
- 3. הטורטליני: מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעלה בעובי 1 מ"מ. מניחים את יריעת הבצק על משטח עבודה מקומח קלות וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מניחים כדור של מלית במרכז כל עיגול בצק. מורחים את שולי הבצק בתערובת החלמון והמים ומקפלים לצורת חצי סהר. מהדקים את הקצוות בלחיצה. אוחזים את חצאי הסהר בין האצבע לאגודל, מקפלים את שתי הפינות מסביב לאצבע ולוחצים אותן יחד כך שיידבקו אחת לשנייה. מסדרים על מגש. ממשיכים כך עד תום המלית.
-
- 4. מרתיחים מים בסיר עמוק, מוסיפים מעט שמן זית ומלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הטורטליני לסיר, מביאים שנית לרתיחה ומבשלים 3 דקות. שולים את הכיסונים בעזרת כף מחוררת ומניחים בקערה.
-
- 5. יוצקים את הסמנה למחבת גדולה ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את הטורטליני המבושלים ומנערים קלות את המחבת כך שהם יצופו בסמנה.
-
- 6. הגשה: יוצקים יוגורט לצלחת הגשה ואת תכולת המחבת על היוגורט. מגישים מיד.