סמנה/ גהי - מתכון בסיסי

מומלץ להכין כמות גדולה, מלפחות 1 ק"ג חמאה, מאחר שהסמנה נשמרת בקירור זמן רב וקל יותר להכינה כך

מתכון מאת: רונית ורד ורפי כהן, מערכת וואלה!
חמאת גהי. ShutterStock
חמאת גהי

מצרכים

  • 1 ק"ג חמאה

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את החמאה בסיר וממיסים אותה על להבה בינונית-נמוכה מבלי שתגיע לנקודת רתיחה. כעבור כמה דקות יתחיל לעלות קצף על פני החמאה המומסת.
  • 2. בעזרת כף גדולה מקפים את הקצף. ממשיכים לבשל תוך קיפוי עד שלא צף עוד קצף על פני החמאה. מכבים את הלהבה ומניחים לחמאה להצטנן מעט ולמוצקי החלב לשקוע.
  • 3. מרפדים מסננת בחיתול נקי ומסננים דרכו את החמאה באטיות לתוך הצנצנת. את מוצקי החלב מקפידים לשמור בתחתית הסיר.
  • 4. הסמנה נשמרת זמן רב גם ללא קירור ‏(כשהיא אטומה היטב‏), אבל רצוי לשמור אותה במקרר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully