סמנה/ גהי - מתכון בסיסי
מומלץ להכין כמות גדולה, מלפחות 1 ק"ג חמאה, מאחר שהסמנה נשמרת בקירור זמן רב וקל יותר להכינה כך
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג חמאה
אופן ההכנה
- 1. מניחים את החמאה בסיר וממיסים אותה על להבה בינונית-נמוכה מבלי שתגיע לנקודת רתיחה. כעבור כמה דקות יתחיל לעלות קצף על פני החמאה המומסת.
- 2. בעזרת כף גדולה מקפים את הקצף. ממשיכים לבשל תוך קיפוי עד שלא צף עוד קצף על פני החמאה. מכבים את הלהבה ומניחים לחמאה להצטנן מעט ולמוצקי החלב לשקוע.
- 3. מרפדים מסננת בחיתול נקי ומסננים דרכו את החמאה באטיות לתוך הצנצנת. את מוצקי החלב מקפידים לשמור בתחתית הסיר.
- 4. הסמנה נשמרת זמן רב גם ללא קירור (כשהיא אטומה היטב), אבל רצוי לשמור אותה במקרר