תפוחי אדמה אפויים בסמנה
בשביל להבין את טעמו העשיר של המתכון הפשוט שלפניכם, העלו בדמיון מגש ביתי של עוף ותפוחי אדמה ושחזרו את העונג שבאכילת תפוח אדמה תועה שספג את מיצי הבשר. זו ההרגשה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל6 סועדים:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה
- 1 כוס סמנה או חמאה חומה
- פלפל שחור גרוס
- מלח גס
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל180 מעלות.
- 2. קולפים את תפוחי האדמה. חותכים אותם לרוחב לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומסדרים בחפיפה (כמו רעפים), בתבנית מתכת או זכוכית ששומנה במעט סמנה. יוצקים על תפוחי האדמה 1/2 כוס סמנה. מפזרים מעט מלח ופלפל ומכניסים לתנור.
- 3. אופים במשך 40 דקות, עד שתפוחי האדמה שחומים. מדי פעם מברישים אותם בחמאה הנותרת.