- 1. מכינים קערה גדולה עם מים חמים, כדי שאפשר יהיה לטבול בה את תחתית הכלי שבו מכינים את הקרמל ולעצור את הבישול.
-
- 2. מערבבים את החומרים בכלי זכוכית עמיד חום (כוס מדידה עשויה פיירקס היא אידיאלית).
-
- 3. מכניסים למיקרוגל ומפעילים בעוצמה מלאה למשך דקה או שתיים (תלוי בעוצמת המיקרוגל).
-
- 4. מציצים בתערובת, ואם היא עדיין שקופה לגמרי, מפעילים לדקה נוספת (במיקרוגל חלש יחסית, בעוצמה של 700 ואט, חלפו 3-4 דקות עד שהתערובת התחילה לקבל צבע).
-
- 5. מרגע שהתערובת מתחילה לשנות את צבעה משקוף לזהוב, מפעילים ל-10-20 שניות בכל פעם, עד שהקרמל מתקרב לצבע הרצוי. כשהקרמל קרוב מאוד לצבע הרצוי, מוציאים את הכלי מהמיקרוגל וטובלים את תחתיתו במים קרים, כדי להפסיק את הבישול. משתמשים בקרמל בהתאם למתכון