וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרמל במיקרוגל

שיטה מהירה וקלה להכנת קרמל, הדורשת כלי עבה וגבוה עשוי זכוכית שקופה. הטעמים המתקבלים שונים מעט מבישול בסיר

מתכון מאת: דורעם גונט, .

תאנים בקרמל אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
תאנים בקרמל אורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון ו/או 1 כף סירופ תירס
  • 1 כף מים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים קערה גדולה עם מים חמים, כדי שאפשר יהיה לטבול בה את תחתית הכלי שבו מכינים את הקרמל ולעצור את הבישול.
  • 2. מערבבים את החומרים בכלי זכוכית עמיד חום (כוס מדידה עשויה פיירקס היא אידיאלית).
  • 3. מכניסים למיקרוגל ומפעילים בעוצמה מלאה למשך דקה או שתיים (תלוי בעוצמת המיקרוגל).
  • 4. מציצים בתערובת, ואם היא עדיין שקופה לגמרי, מפעילים לדקה נוספת (במיקרוגל חלש יחסית, בעוצמה של 700 ואט, חלפו 3-4 דקות עד שהתערובת התחילה לקבל צבע).
  • 5. מרגע שהתערובת מתחילה לשנות את צבעה משקוף לזהוב, מפעילים ל-10-20 שניות בכל פעם, עד שהקרמל מתקרב לצבע הרצוי. כשהקרמל קרוב מאוד לצבע הרצוי, מוציאים את הכלי מהמיקרוגל וטובלים את תחתיתו במים קרים, כדי להפסיק את הבישול. משתמשים בקרמל בהתאם למתכון

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully