לביבות תפוחי אדמה וירק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-20 לביבות:
- 2 תפוחי אדמה
- 2 ביצים
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 2 גבעולי סלרי כולל עלים
- 1/2 צרור כוסברה
- 2 כפות פירורי לחם
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים כחצי שעה או עד לריכוך. בינתיים קוצצים את עשבי התיבול.
- 2. מקלפים את תפוחי האדמה, קוצצים או מועכים ומערבבים עם יתר החומרים (5 דקות).
- 3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 4. משמנים תבנית שקעים בגודל מיני מאפינס.
- 5. ממלאים את השקעים בתערובת ואופים 30-20 דקות או עד שמשחים יפה.
- ****גיוונים:
- מוסיפים לתערובת 200 גרם בשר טחון.
- מחליפים תפוחי אדמה בבטטה.
- אפשר להוסיף תרד או מנגולד.