וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כנאפה ביתית

הגבינה המשמשת להכנת כנאפה, וגם עטאייף, היא ג'יבני בלדייה, גבינת עזים רכה ומלוחה הנמכרת במכולות רבות בשוק. אפשר להכין כנאפה מגבינות רכות אחרות, כמו ברינזה או אפילו ריקוטה, אבל אין תחליף לטעמה של הגבינה המקורית.

מתכון מאת: רונית ורד, .

כנאפה ביתית. ShutterStock
כנאפה ביתית

מצרכים למתכון

  • לסמנה:
  • חצי קילו חמאה לפחות
  • לכנאפה:
  • 1 קילו אטריות קדאיף ‏(להשיג בשווקים ערביים, או בבורקס פנסו בשוק לוינסקי בתל אביב‏)
  • 1 ק"ג ג'יבני בלאדייה
  • פיסטוקים קלויים קצוצים
  • 1/2 ק"ג סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • כמה תרמילי הל מעוכים

אופן ההכנה

  • 1. להכנת סמנה: כדאי להכין כמות גדולה, הסמנה לא מתקלקלת במקרר. נוטלים לפחות חצי קילו חמאה, שמים אותה בסיר קטן ואותו מניחים על להבה נמוכה, כך שהחמאה מבעבעת בעדינות. ברגע שהחמאה נוזלית לגמרי מוצקי החלב יצופו על גבי השומן. בעזרת מצקת מסירים אותם. מדי פעם מערבבים כך שהחמאה לא תישרף ועוד מוצקים יצופו. לאחר כרבע שעה נתחיל להבחין בריח אגוזי מטריף - תוצאה של שריפתה העדינה של החמאה. לאחר כ–45 דקות התהליך אמור להסתיים. נסנן את החמאה דרך בד ונקפיד לשמור את מוצקי החלב בתחתית הסיר. אם הסמנה מיועדת לכנאפה ניתן בדקות האחרונות לשים חופן קטן של זעפרן שיצבע את כל העניין בכתום - הדבר האמיתי, במקום צבע המאכל הזרחני המוכר לנו.
  • 2. הגבינה מלוחה ולכן יש להשרותה במים במשך כ–6 שעות לפני ההכנה, כשמחליפים את המים כל שעתיים. בזמן ההשריה מכינים את הסירופ: מערבבים את הסוכר יחד עם 1 ליטר מים בסיר קטן, מוסיפים את תרמילי ההל וגרידת הלימון ומביאים לרתיחה.
  • 3. מרתיחים תוך ערבוב עד שהסוכר נמס, מכבים את האש ומניחים את הסירופ בצד למשך כמה שעות.
  • 4. משמנים תבנית בעלת שוליים גבוהים בסמנה או בחמאה.
  • 5. מסדרים בתחתית שכבה של שערות קדאיף בעובי 1 ס"מ.
  • 6. משתדלים עד כמה שאפשר שהשערות יהיו מופרדות ולא דבוקות.
  • 7. מסננים את הגבינה מהמים, מפוררים ומסדרים אותה על האטריות בשכבה בעובי 2–3 ס"מ. מסדרים על הגבינה שכבה נוספת של אטריות קדאיף ‏(את הקדאיף שנותר ניתן להקפיא‏) ויוצקים מעל סמנה או חמאה נוזלית כך שכל השכבה העליונה משומנת. מכניסים לתנור שחומם ל–200 מעלות ואופים כ–15 דקות או עד ששערות הקדאיף שחומות. מוציאים את התבנית ויוצקים על הכנאפה החמה סירופ, בהתאם לרמת המתיקות הרצויה. מפזרים פיסטוקים וחותכים למנות אישיות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully