מגולגלות מרציפן עם תמרים מגולענים ופירות יבשים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 200 גרם מרציפן
- 200 גרם תמרים מגולענים
- 100 גרם תערובת אגוזים טחונים דק
- 1 כף צימוקים או חמוציות
- 1 כף גרעיני דלעת (אפשר לוותר אם מכינים לילדים)
- 1 כף שומשום מלא
- חתיכת לדר, קוקוס (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. למשקיענים: מערבבים את התמרים עם הפירות היבשים, הגרעינים והשומשום.
- 2. מרדדים את המרציפן, מניחים על נייר אפיה או על מחצלת לסושי.
- 3. מרדדים את תערובת התמרים בין 2 ניירות אפיה (חובה, אחרת זה נדבק למערוך). מניחים את התמרים על המרציפן ומגלגלים לרול.
- 4. חותכים את הרול לחתיכות ומגישים על צלחת עם סילאן ולדר או מרציפן.
- 5. לממהרים: מועכים את כל החומרים יחד, מגלגלים לכדורים, מגלגלים בקוקוס או בשומשום ומגישים.