- 1. מניחים את החמאה בסיר עמוק וממיסים אותה על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל, השום והארטישוק הירושלמי ומטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות, עד שהירקות עטופים בחמאה. מוסיפים 2 כוסות יין ומרתיחים עד שמרבית היין מתאדה.
-
- 2. מוסיפים את התבלינים, מגבירים את הלהבה, מוסיפים מים לסיר בכמות שתכסה את הירקות לגמרי ואז מוסיפים שוב את אותה כמות של מים.
-
- 3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך כשעה או עד שהארטישוק הירושלמי מתרכך. מכבים את האש ונותנים למרק להתקרר מעט.
-
- 4. טוחנים את המרק במעבד מזון, או באמצעות בלנדר ידני, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מחזירים את המרק לסיר, מוסיפים 2 ענפי טימין ומבשלים כרבע שעה על אש בינונית. לפני ההגשה מוציאים את ענפי הטימין מהסיר.