וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק ארטישוק ירושלמי עם יין לבן וטימין

מתכון של תמר כהן צדק, שפית מסעדת "קוצ'ינה תמר"למרק ארטישוק ירושלמי עם יין לבן וטימין

מתכון מאת: רונית ורד ותמר כהן-צדק, .

מרק ארטישוק ירושלמי. נמרוד סונדרס
מרק ארטישוק ירושלמי

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 50 גרם חמאה
  • 1 בצל חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לרבעים
  • 2 כוסות יין לבן
  • קורט אגוז מוסקט מגורר
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 ענפי טימין

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את החמאה בסיר עמוק וממיסים אותה על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל, השום והארטישוק הירושלמי ומטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות, עד שהירקות עטופים בחמאה. מוסיפים 2 כוסות יין ומרתיחים עד שמרבית היין מתאדה.
  • 2. מוסיפים את התבלינים, מגבירים את הלהבה, מוסיפים מים לסיר בכמות שתכסה את הירקות לגמרי ואז מוסיפים שוב את אותה כמות של מים.
  • 3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך כשעה או עד שהארטישוק הירושלמי מתרכך. מכבים את האש ונותנים למרק להתקרר מעט.
  • 4. טוחנים את המרק במעבד מזון, או באמצעות בלנדר ידני, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מחזירים את המרק לסיר, מוסיפים 2 ענפי טימין ומבשלים כרבע שעה על אש בינונית. לפני ההגשה מוציאים את ענפי הטימין מהסיר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully