וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה של ה"קופי בר"

משוועים לעוגת הגבינה של "הקופי בר" שבתל אביב? עכשיו אפשר אפשר לקבוע פגישה אישית איתה גם בבית. איתי אלמוג מפצח את ה-D.N.A שלה, תוך כדי הכנה.

מתכון מאת: איתי אלמוג, מערכת וואלה

עוגת גבינה של הבייקרי. לירז אלה,
עוגת גבינה של הבייקרי/לירז אלה

מצרכים למתכון

  • חומרים לתבנית של 28 ס"מ:
  • בצק:
  • 100 גרם חמאה
  • 70 גרם סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 חלמון
  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • למילוי גבינה:
  • 4 ביצים
  • 3 חלמונים
  • 50 גרם קמח
  • 1300 גרם גבינת שמנת 30% שומן (1.3 ק"ג - זו לא טעות)
  • 90 גרם שמנת מתוקה
  • 330 גרם סוכר
  • 4 שקיות סוכר וניל
  • קליפת לימון מגורדת
  • קליפת תפוז מגורדת

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את בצק העוגה: מערבבים במערבל מזון חמאה, סוכר וסוכר וניל עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים לתערובת חלמון, קמח ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 2. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  • 3. משטחים את הבצק לעובי סנטימטר, עוטפים אותו בניילון נצמד, שלא יתייבש, ומכניסים למקרר לשעה.
  • 4. מוציאים מהמקרר ומרדדים בין 2 ניירות אפיה עד עובי של 4 מ"מ. מניחים בתחתית התבנית, מחוררים עם מזלג את הבצק ואופים בתנור כ-12 דקות.
  • 5. מקציפים יחד במיקסר ביצים, חלמונים וסוכר. בזמן ההקצפה התערובת צריכה להכפיל את גודלה פי 4.
  • 6. לאחר קבלת גוון צהבהב מבריק, אוורירי וחלק מנמיכים את המיקסר ומוסיפים מעט קמח.
  • 7. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה, קליפות הלימון והתפוז המגורדות והסוכרים לתערובת אחידה.
  • 8. מקפלים את תערובת הביצים לתוך הגבינה ושופכים לתוך התבנית עם הבצק האפוי.
  • 9. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 10. מכניסים את התבנית לתנור ואופים 10 דקות. פותחים את התנור ומנמיכים את הטמפרטורה לחום של 100 מעלות.
  • 11. לאחר כמה דקות סוגרים את דלת התנור וממשיכים לאפות 20-30 דקות.
  • 12. משאירים בתנור עד צינון. מקררים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully