- 1. מערבבים את חומרי המילוי (כן, המילוי הוא ללא אורז) ומניחים בצד בקערה מכוסה.
-
- 2. קולפים את החצילים וחוצים ל-2 לרוחב. בעזרת כף פריזיאן או סכין עם סיומת עגולה, מרוקנים את תוך החצילים כך שמשאירים מעט פחות מ-1 ס"מ בדפנות ובתחתית.
-
- 3. קוצצים את בשר החציל ומוסיפים לתערובת הבשר והתבלינים.
-
- 4. ממלאים את החצילים בבשר אך לא עד סוף החציל. הבשר יתנפח מעט.
-
- 5. בסיר מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מניחים את החצילים (לרוחב או לאורך, תלוי בגודל הסיר) ונזהרים שלא לפזר את הבשר בחציל.
-
- 6. מביאים לרתיחה שניה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה או עד שהחציל רך מאוד ומשנה את צבעו מעט.