חציל קלוי, קונפי פלפלים וגבינת פטה
אמבטיה של פלפלים ועוגן חצילים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 חצילים בלאדי קטנים, שרופים על אש גלויה וקלופים
- 8 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
- 1-2 פלפל צ'ילי אדום טרי חתוך לקוביות
- 1 בצל לבן חתוך לקוביות
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 גבעולי אורגנו טרי
- 20 מ"ל מיץ לימון
- 200 מ"ל שמן זית
- 50 גרם גבינת פטה
- מלח פלפל
אופן ההכנה
- 1. מאדים בשמן זית את הפלפלים, הבצל, השום והאורגנו על להבה גבוהה למשך 10 דקות.
- 2. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לאדות במשך שעה וחצי - שעתיים על להבה נמוכה. בודקים טעם ומוסיפים מיץ לימון טרי.
- 3. מגישים את החציל בטמפ' החדר ומניחים כמות נדיבה מקונפי הפלפלים על החציל, מגרדים גבינת פטה בעזרת פומפייה ומקשטים בעלי אורגנו טריים.