ראגו פטריות שמפיניון עם בצל וחמאה
ראגו פטריות של אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 שקית לקט חמישה דגנים
- 6 כפות שמן זית
- 4 כפות חמאה
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום פרוסות
- 5 פטריות פורטבלו חתוכות גס
- חבילה קטנה של פטריות יער חתוכות גס
- 15 פטריות שמפיניון חתוכות גס
- 3 ענפי טימין קצוצים
- צרור בזיליקום קצוץ
- 1 כוס יין אדום
- קורט סוכר
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מחממים כף חמאה ואת שמן הזית במחבת ווק ומטגנים היטב את הבצל והשום. מתבלים במלח ופלפל.
- 2. מוסיפים את הפטריות והטימין, ומניחים לפטריות "להזיע" במשך חמש דקות.
- 3. בסיר נפרד, מבשלים את תערובת הדגנים במים במשך 10 דקות ומסננים.
- 4. בשלב הזה, מוסיפים לפטריות את היין וקורט סוכר, חמאה ובזיליקום קצוץ. מבשלים כ-10 דקות נוספות.
- 5. הגשה: מניחים את תערובת הדגנים המבושלת במרכז הצלחת ועליה מוזגים ראגו. מגישים חם.