סביצ'ה עדשים שחורות
העדשים השחורות בדרך כלל מוצאות את דרכן לתבשילים אחרים לגמרי, אך אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה", בוחר דווקא לשדך אותן לסביצ'ה של מוסר ים. התוצאה? מפתיעה ומקורית במיוחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 150 גרם דג ים מוסר או דניס
- 2 כפות גדושות של עדשים שחורות
- 1 עגבניה קצוצה
- 1 בצל סגול קטן קצוץ
- 2 כפות טחינה גולמית
- צרור כוסברה קצוץ
- לימון
- שמן זית
- מלח
- פלפל
- עירית
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הדג לקוביות ומבשלים את העדשים על פי הוראות היצרן.
- 2. מערבבים את הדג עם העדשים, העגבניה, הכוסברה והבצל הקצוצים.
- 3. מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
- 4. להגשה: מסדרים על צלחת הגשה נאה. מעטרים בעירית ומזליפים מסביב טחינה.