קרפ פרג ובננות
עומר מילר, שף מסעדות "חדר האוכל" ו"שולחן"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-10-12 קרפים:
- למילוי:
- 2 ק"ג בננות בשלות מקולפות וחתוכות לפרוסות
- 180 גרם סוכר
- 60 גרם חמאה
- חצי צייסר של רום
- לקרפ:
- 700 מ"ל חלב
- 5 ביצים
- 80 גרם חמאה מומסת
- 50 גרם סוכר
- 450 גרם קמח
- 50 גרם פרג טחון
- מעט חמאה לשימון
אופן ההכנה
- 1. מקרמלים סוכר (אם מערבבים אז רק בכף עץ). כשהסוכר מתקרמל, מורידים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים. מוסיפים רום ומערסלים את המחבת עד לערבוב.
- 2. מוסיפים בננות ומערבבים.
- 3. מכינים את בלילת הקרפים: מערבבים את כל המרכיבים ביחד למעט הפרג עד לקבלת בלילה אחידה. מניחים במקרר לחצי שעה מינימום.
- 4. מחממים מחבת עם מעט חמאה ובעזרת מצקת מוזגים מן הבלילה. מפזרים פרג מעל מטגנים כדקה והופכים.
- 5. ממלאים כל קרפ במלית הבננות ומגישים.