חביתיות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 כוסות קמח (אפשר להחליף חצי כמות קמח מלא-יותר בריא באותו טעם)
- שקית אבקת אפיה
- 4 כפות סוכר חום
- 3 כפות שמן (כל שמן, רק לא זית) או 3 כפות חמאה מומסת
- 3 ביצים
- כשלוש כוסות חלב
- מעט תמצית וניל
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים יחד במטרפה, בלי שום סדר או הגיון.
- 2. נותנים לתערובת לעמוד כעשר דקות אבל אם רעבים אז אפשר לוותר על ההמתנה.
- 3. מחממים מחבת טפלון (אם אין טפלון אז יש צורך בשימון המחבת קודם) עד שתהיה חמה מאוד.
- 4. בעזרת מצקת יוצרים שלוליות בלילה במחבת, תלוי בגודל הפנקייק שאתם אוהבים.
- 5. מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומחכים עד להיווצרות בועות.
- 6. הופכים את הפנקייק ונותנים לו להתחמם עוד 2 דקות מצדו השני. מוציאים ועורמים במגדל גבוה.