מרק עגבניות תאילנדי
קרמיות, חריפות ותיבול מהווים את מרכז המנה הנהדרת הזו. עומר מילר, שף מסעדות "שולחן" ו"חדר האוכל" גורם לכם לעצום עיניים ולהרגיש כאילו אתם בתאילנד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ גס
- 5 שיני שום קצוצות
- 4 גבעולי סלרי, שטופים וחתוכים גס
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
- 12 עגבניות חתוכות לרבעים
- 1 פחית חלב קוקוס
- מלח פלפל שחור גרוס גס
- 1 כוס אורז מבושל
אופן ההכנה
- 1. מטגנים בשמן זית בצל, שום ופלפל חריף. מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה.
- 2. מבשלים מכוסה עשר דקות עד שהעגבניות מגרות את הנוזלים. מוסיפים את עשבי התיבול, מלח, פלפל וחלב הקוקוס. מבשלים עוד רבע שעה.
- 3. טוחנים את המרק.
- 4. מגישים: לכל קערת מרק מוסיפים כף גדושה של אורז לבן, או שמוסיפים את כולו לתוך הסיר ומגישים באותו רגע.