קרקרים ביתיים
עלעלים פריכים שאפשר לקשט בתבלינים, גרעינים או זרעים שונים לפי החשק והטעם של מה שמגישים ליד. למרק דלעת גרעיני דלעת ולמרק חומוס דואה תערובת תיבול מצרית עם שומשום.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 תבניות תנור:
- 2 כוסות קמח מלא
- 1/2 כוס זרעי שומשום
- כפית גדושה מלח
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס מים
- ציפויים אפשריים: זרעי שומשום, קצח או פרג, גרגרי חרדל, עשבי תיבול יבשים, גבינה מגוררת
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. מערבבים קמח, שומשום ומלח בקערה.
- 3. מערבבים היטב מים ושמן בצנצנת לקבלת מעין תחליב.
- 4. מוסיפים את התחליב לתערובת הקמח ומעבדים לבצק.
- 5. מעבירים את הבצק לנייר אפייה, משטחים ומניחים מעל הבצק נייר נוסף. מרדדים דק לעובי אחיד בעזרת מערוך.
- 6. מקלפים את הנייר העליון, מפזרים ציפוי, חותכים לקוביות ואופים 15 דקות עד שהקרקרים זהובים יפה. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.